Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Doi foşti manageri de spital, în incompatibilitate

Bucureşti: Doi foşti manageri de spital, în incompatibilitate

DISTRIBUIȚI

127341 – 02042014 –  Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui Ion Uleia, fost manager al Spitalului Orășenesc Bicaz, judeţul Neamț, și în cazul lui Cătălin Gabriel Smarandache, fost manager al Spitalului Clinic de Urgență Pentru Copii „Marie Sklodowska Curie” din București ca urmare a exercitării simultane de funcții.

Ion Uleia s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, în perioada deținerii funcției de manager al Spitalului Orășenesc Bicaz (22 decembrie 2010 – 20 decembrie 2013), a deținut, simultan, și funcția de consilier local în cadrul Consiliului Local al orașului Bicaz (mandatele 2008 – 2012 și 2012 – 2016).

Cătălin Gabriel Smarandache s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 9 octombrie 2009 (data numirii în funcția de manager interimar) – 2 octombrie 2013 (data rezilierii contractului de management), întrucât a exercitat, simultan, funcțiile de manager interimar / manager al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Sklodowska Curie”, medic specialist în cadrul Institutului Medico – Militar București, respectiv, şef compartiment (medic specialist, medic primar) în cadrul Institutului Medico – Militar București.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Astfel, cei doi au încălcat dispozițiile art. 180, alin. (1), lit. a) și alin. (4) din Legea nr. 95/2006, potrivit cărora „funcția de manager persoană fizică este incompatibilă cu […] exercitarea oricăror alte funcții salarizate, nesalarizate sau / și indemnizate cu excepția funcțiilor sau activităților în domeniul medical în aceeași unitate sanitară a activităților didactice, de cercetare ștințifică și de creație literar-artistică; Dacă managerul selectat prin concurs se află în stare de incompatibilitate sau în conflict de interese, acesta este obligat să înlăture motivele de incompatibilitate ori conflict de interese în termen de 30 zile de la apariția acestora”. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.