Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Noi dezvăluiri în dosarul Duicu

Bucureşti: Noi dezvăluiri în dosarul Duicu

DISTRIBUIȚI

127500 – 08042014 –  Stenogramele DNA confirmă că preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi, Adrian Duicu, se folosea de relația cu Victor Ponta pentru a face trafic de influență, ba chiar dădea telefoane în acest sens din biroul premierului de la Palatul Victoria. Mai mult, ministrul Radu Stroe a participat la aceste discuții, potrivit referatului DNA.

În dosar apar conversații între Adrian Duicu și şeful IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, în care este menţionat apelativul „șeful cel mare”, cu referire la premierul Victor Ponta. Duicu a negat însă această legătură în fața instanței și a spus că era vorba despre șeful Cancelariei primului ministru.

Procurorii DNA susţin că Duicu şi-ar fi traficat influenţa chiar în cabinetul premierului Victor Ponta din Palatul Victoria. Procurorii arată că Duicu a mers la Guvern să solicite menţinerea pe funcţia a lui Ponea. Procurorii menţionează că Duicu i-a transmis şefului IPJ că în cabinet se află şi ministrul de Interne, Radu Stroe la acea vreme – şi că premierul l-a chemat la Guvern pe şeful Poliţiei, chestorul Petre Tobă.

La data de 11 iunie 2013, Ioan-Adrian Duicu îi comunică lui Doru Dumitrescu că la data de 13 iunie 2013 intenţionează să meargă la premier: „Mă duc la premier dimineaţă şi o să-l pun şi pe premier să sune, că eu vreau să-l stabilizez pe acesta bine acia”.

„La data de 13 iunie 2013, numitul Duicu Ioan-Adrian s-a deplasat la Bucureşti, fără a fi însoţit însă de numitul Ponea Constantin Ştefan. Aici, de la cabinetul prim-ministrului, l-a sunat pe numitul Ponea Constantin Ştefan, transmiţându-i că la premier se află ministrul Afacerilor Interne. Apoi, numitul Duicu Ioan-Adrian i-a transmis lui Ponea Constantin Ştefan un SMS, transmiţându-i că prim-ministrul la chemat pe Tobă Petre la Guvern. La solicitarea prim-ministrului, numitul Tobă Petre s-a prezentat la Guvern, prilej cu care aici s-a întâlnit cu numitul Duicu Ioan-Adrian, care i-a solicitat menţinerea temporară a numitului Ponea Constantin Ştefan în funcţia deţinută şi promovarea sa ulterioară în funcţia de director adjunct al Direcţiei de Ordine Publică, solicitare cu care Tobă Petre s-a arătat de acord. În împrejurările sus-descrise, numitul Duicu Ioan-Adrian, folosindu-se de autoritatea conferită de poziţia sa din cadrul Partidului Social Democrat, a obţinut folosul pe care îl promisese numitul Ponea Constantin Ştefan. Apoi, numitul Duicu Ioan-Adrian l-a sunat pe Ponea Constantin Ştefan, comunicându-i rezultatul întâlnirii avute cu Tobă Petre: Ţie ţi-a rezervat director adjunct la Ordine Publică şi-l ţine până de hotărăşti tu să pleci şi i-am spus: nu pleacă de aiciea… ştia subiectul de ea, că vrea să vină la Parchetul General, că la DNA a avut o problemă şi n-a pus-o acolo… deci absolut ok, o să urmeze treaba aia cât de curând; cealaltă zic; ceea ce te interesează cel mai mult. Aşadar, numitul Duicu Ioan Adria i-a transmis numitului Ponea Constantin Ştefan că, în viitor, acesta va obţine şi folosul vizat pentru soţia acestuia, respectiv ocuparea unei funcţii de conducere din cadrul unei structuri din Bucureşti. Cu privire la   aceeaşi întâlnire, numitul Duicu Ioan Adrian i-a transmis numitului Dumitrescu Doru: l-a chemat acolo şefu ăl mare, l-a chemat la Guvern, şi a venit acolo. Ok”, se arată în referatul DNA.

Curtea de Apel Bucureşti a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a preşedintelui CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, şefului IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, şi a omului de afaceri Constantin Popescu, lider al PSD Orşova, în dosarul în care sunt acuzaţi pentru corupţie. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.