Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Victor Ponta îl amenință cu pușcăria pe președinte

Bucureşti: Victor Ponta îl amenință cu pușcăria pe președinte

DISTRIBUIȚI

127674 – 15042014 – Premierul Victor Ponta sustine ca declaratiile recente ale presedintelui Traian Basescu la adresa senatorului Gabriela Firea reprezinta „cea mai urata manifestare a caracterului presedintelui” si ca seful statului va ajunge in spatele gratiilor, dupa ce isi va incheia mandatul.

„Categoric, e fara precedent. Ne asteptam ca 2014, ultimul an al lui Basescu, sa fie foarte dificil, deoarece este o amenintare pur mafiota. In mod normal, vedem in filmul Nasu’ asemenea chestie. Acest gen de declaratie, nu din partea doar a unui presedinte, ci din partea oricui, e socanta. Cred ca s-a pierdut cu firea, el isi pierde controlul, are doi dusmani, cel mai mare e timpul, pentru nu are cum sa-l opreasca. In decembrie, Basescu nu va fi doar o istorie politica urata, ci si un om fara imunitate, asa ca va trebui sa raspunda in diverse dosare penale”, a spus prim-ministrul la RTV.

Victor Ponta a mentionat, in acest context, ca „Basescu va putea fi anchetat din decembrie, sunt sigur ca va ajunge la inchisoare”.

Alt dusman al presedintelui a fost USL, potrivit lui Victor Ponta. El a spus ca Traian Basescu a incercat sa desparta alianta, insa acest lucru nu i-a reusit, avand in vedere ca majoritatea votantilor a ramas alaturi de alianta PSD-PC-UNPR.

„E un semn de nervozitate. Basescu trebuie sa raspunda penal pentru abuzuri”, a punctat Victor Ponta.

„Este o diferenta intre un presedinte care se exprima ca un mafiot, ca un interlop, si ceilalti care au fost cercetati, dar care nu au folosit asa ceva. Banuiesc ca toti deontologii vor face o manifestatie pentru a o apara pe doamna Firea”, a adaugat premierul.

Declaratiile sale vin dupa ce seful statului a facut o referire, duminica, la sotul senatorului PSD Gabriela Firea, Florentin Pandele, primar in Voluntari.

 „Nu poti sa te iei dupa o doamna a carei instruire este citirea dupa prompter zece ani. Nu este un teren primit de la primarie. Daca sunt suspiciuni, Corpul de control a trimis o sesiune la Parchet. Si eu si fiica mea stam la dispozitia Parchetului pentru orice investigatie, eu sustin ca a

fost o tranzactie corecta. A fost vanzare-cumparare intre doua persoane private, fiica mea si italianul. Auzeam o prostie de la doamna casatorita tot cu un comandant, primarul de la Voluntari… e catastrofal jurist, mai bine ar sta in banca sa si sa se preocupe de ce se intampla in mosia sotului ei ca s-ar putea sa nu-l mai gaseasca intr-o zi acasa”, a transmis presedintele.

Gabriela Firea conduce comisia parlamentara care ancheteaza achizitia unui teren in comuna Nana de catre Ioana Basescu. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.