Acasă Nord-Vest Maramures Maramureş: Primarul din Sighetu Marmaţiei, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Maramureş: Primarul din Sighetu Marmaţiei, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

DISTRIBUIȚI

127610 – 11042014 – Procurorii DNA din Baia Mare au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Ovidiu Gheorghe Nemeş, la data faptelor viceprimar municipiului Sighetu Marmaţiei, în prezent primar, a lui Ioan Bărbuş, director economic, şi a Dianei Mihaela Dunca, consilier juridic, pentru abuz în serviciu.

În rechizitoriul întocmit, cei trei au încheiat un contract cu o societate comercială care avea ca obiect închirierea, de către Primăria municipiului Sighetu-Marmaţiei, a zece automate de vânzare a tichetelor de parcare (parcometre).

Contractul respectiv a fost încheiat cu încălcarea atribuţiilor din fişa postului şi a legislației  privind achiziţiile publice.

Contractul, în valoare de 24.000 euro fără TVA, a fost încheiat prin atribuire directă și conţinea o clauză prin care Primăria Sighetu Marmaţiei, trebuia să plătească 1% penalități pentru fiecare zi de întârziere la plata chiriei ori a oricăror obligaţii de plată ce-i revin.             Deoarece, Primăria municipiului Sighetu Marmaţiei nu și-a achitat obligațiile contractuale, Tribunalul Maramureş, printr-o sentinţă civilă pronunţată la 11 februarie 2013, a obligat această instituție să plătească către firma proprietară a parcometrelor, suma de 51.521,13 lei, reprezentând chiria restantă, penalităţi de întârziere calculate până la data de 29 noiembrie 2012, în cuantum de 423.152,78 lei, penalităţi de întârziere de 1% pe zi, calculate până la data plăţii efective şi cheltuieli de judecată în sumă de 772 lei.

La data de 10 martie 2014, printr-o hotărâre a Consiliului local, Primăria Municipiului Sighetu Marmaţiei s-a constituit parte civilă cu suma totală de 703.348,78 lei, reprezentând sume datorate societății comerciale de la care fuseseră închiriate parcometrele.

Procurorii au pus sechestru asupra bunurilor imobile şi mobile ale celor trei. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramureş. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.