Acasă Externe Ucraina: Se anunță încă un referendum

Ucraina: Se anunță încă un referendum

DISTRIBUIȚI

 127481 – 07042014 –  După ce au declarat crearea Republicii Populare Donețk, separatiștii din estul Ucrainei anunță că vor organiza la 11 mai un referendum regional prin care se va decide declararea independenței, apoi alipirea la Rusia.

Conform auto-declaratului Consiliu popular local, întrebarea la care cetățenii trebuie să răspundă la referendum este: ”Susțineți formarea Republicii Independente Donețk?”.    Manifestanții ruși care au ocupat clădirea administrației locale au declarat că în cazul în care Kievul nu va permite organizarea referendumului, vor cere susținerea Rusiei, urmând să fie făcute demersuri oficiale către președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

În același timp, Unian relatează că procurorul regiunii Donețk, Mikola Frantovski, a declarat că toți separatiștii ce protestează în oraș vor fi pedepsiți conform legilor naționale. ”În ultimele două zile în regiunea Donețk au fost înregistrate numeroase încălcări ale legii. Grupuri separatiste

agresive au ocupat sediile Administrației Regionale de Stat și a Oficiului de Servicii de Securitate, iar acestea sunt infracțiuni foarte grave.

Conform lui Frantovski, organele de drept vor deschide mai multe dosare pe faptele comise de separatiști: ”Poliția și serviciile de securitate din regiune investighează evenimentele petrecute în ultimele zile și vor lua măsuri”.

Încă se lasă așteptată o reacție oficială din partea Kievului. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.