Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Banii înapoi

Bucureşti: Banii înapoi

DISTRIBUIȚI

128409 – 18052014  – După ce poştaşii au cerut demiterea directorului general Ion Smeeianu, ale cărui salarii compensatorii ar ajunge la 72.000 de euro în caz de încetare anticipată a activităţii, ministrul Răzvan Cotovelea a „invitat” toţi şefii Poştei Române să renunţe la acest tip de beneficii contractuale.

Ministrul Comunicaţiilor le-a cerut directorilor Companiei Naţionale Poşta Română, prin intermediul reprezentanţilor statului în AGA, „să renunţe benevol la orice clauze din contractul individual de muncă” potrivit cărora, în cazul încetării activităţii, ar urma să încaseze timp de 30 de luni salarii compensatorii egale cu cât câştigă în prezent.

Termenul dat de Cotovelea, ca reacţie la protestele reluate recent de poştaşi, este „luni, 19 mai, ora 12.00”.

„Nu consider că este permis ca un manager de la Poşta Română să aibă asemenea bonificaţii. Încurajăm bonificaţiile doar în funcţie de performanţă, corelat cu vechimea în muncă, în contextul finalizării cu succes a privatizării Poştei Române şi a unei evoluţii financiare ascendente a companiei în acest an”, susţine ministrul Comunicaţiilor.

Ministrul speră că în acest fel să fie simplificate negocierile cu reprezentanţii poştaşilor, intraţi din nou în grevă în urmă cu câteva zile. „Solicit sindicatelor aceeaşi abordare onestă, corectă şi responsabilă la masa discuţiilor care sunt în curs de desfăşurare”, a mai spus Răzvan Cotovelea.

Protestele de la Poşta Română, în timpul cărora salariaţii au reclamat discrepanţa dintre salariile directorilor şi cele a peste 85% dintre angajaţi care câştigă între 700 şi 1200 de lei cu sporurile şi tichetele de masă incluse, dau peste cap planurile Guvernului de a convinge un investitor pentru privatizarea companiei. Prima încercare de privatizare, cea din 2012, a eşuat în condiţiile în care compania avea datorii istorice, dar şi nemulţumiri accentuate ale salariaţilor. În urma unor restructurări, din octombrie 2013, compania a trecut pe profit operaţional.

Angajaţii reclamă, însă, în continuare veniturile mici, cerând demiterea directorului general Ion Smeeianu, care ar urma să primească, potrivit actualului contract individual de muncă, peste 70.000 de euro ca venituri compensatorii, dacă este demis. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.