Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Campanie aproape liniștită

Bucureşti: Campanie aproape liniștită

DISTRIBUIȚI

128261 – 12052014 – Prima jumătate a campaniei electorale a decurs fără evenimente deosebite din punct de vedere al ordinii și siguranței publice, a anunţat luniu purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog.

“La nivel național, s-au înregistrat 64 de incidente în legătură cu desfășurarea campaniei electorale, în majoritatea cazurilor fiind vorba de aspecte legate de afișajul electoral; vorbim de 43 de situații de deteriorare a unor afișe sau bannere electorale sau de afișajul în anumite spații fără acordul proprietarului”, a spus purtătorul de cuvânt.

“În 19 județe nu s-a înregistrat niciun incident electoral. Poliția Română a fost sesizată de săvârșirea a 17 infracțiuni în legătură cu desfășurarea campaniei electorale, în toate cazurile desfășurându-se cercetări sub coordonarea Parchetului. Până în prezent, au fost aplicate 33 de sancțiuni contravenționale – 26 reprezentând încălcări ale Legii 33/2007 privind organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European și şapte ale Legii 61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a ordinii și liniștii publice. Valoarea totală a amenzilor se ridică la 19.000 lei”, a precizat Monica Dajbog.

Purtătorul de cuvânt al MAI a reamintit că începând cu data de 10 mai 2014, în paralel cu manifestările dedicate alegerilor europarlamentare, a debutat și campania electorală pentru alegeri parlamentare parțiale în şase județe și municipiul București, precum și pentru alegeri locale în 19 județe. Pentru alegerea primarilor se vor desfăşura alegeri în 17 localități, pentru consilii locale – în 7 localități, iar pentru consiliul județean – în Argeș.

Monica Dajbog a menţionat că s-a realizat repartizarea a 30.000 de angajați ai MAI, care vor asigura paza celor 18.532 secţii de votare, organizate la nivel național.  Structurile MAI vor prelua paza secţiilor de votare în ziua de 24 mai 2014, începând cu orele 18.00.

Referitor la stadiul activităților organizatorice, purtătorul de cuvânt al MAI a precizat că “a început tipărirea celor 20,4 de milioane de buletine de vot și s-a finalizat confecţionarea ştampilelor cu menţiunea VOTAT și a celor 17,7 milioane de timbre autocolante. Pe măsură ce sunt realizate, buletinele de vot, timbrele autocolante, ștampilele și broșurile cu legislația electorală europarlamentară sunt preluate de către prefecturile din țară; până la acest moment 16 județe au ridicat deja materialele necesare votării”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.