Acasă Cultura/Media Bucureşti: Invitaţie la teatru, la Cimitirul Bellu

Bucureşti: Invitaţie la teatru, la Cimitirul Bellu

DISTRIBUIȚI

128364 – 15052014  –  Primaria Municipiului Bucuresti, prin Administratia Cimitirelor si Crematoriilor Umane, organizeaza sambata, 17 mai a. c., cu ocazia celei de-a X – a editii a Noptii Europene a Muzeelor, evenimentul “Invitatie la Teatru”. Evenimentul va fi organizat in cadrul Muzeului Bellu, in intervalul orar 19.00- 1.00.

Intre orele 19.00 si 21.30, bucurestenii sunt invitati sa cunoasca istoria personalitatilor din Cimitirul Bellu, dar si povesti mai putin cunoscute ale unor lucrari din ansamblul muzeal. Printre acestea se numara: Doamna cu umbrela, Fratii Poroineanu, Monsenior Ghyka, Aviator Banciulescu, Capela Marghiloman.

Au fost stabilite doua trasee, participantii la eveniment fiind insotiti de ghizi.

In mod cu totul deosebit, spatiul neconventional al cimitirului Bellu va gazdui, intre orele 22.00 – 23.30, in premiera, piesa de treatru “Viata de cimitir”, avand-o in rolul principal, cat si in ipostaza de regizor, pe actrita Rodica Popescu Bitanescu. Publicul prezent la eveniment se va putea delecta in ultima parte a programului cu un recital de muzica clasica.

In fata capelei din Cimitirul Bellu va fi amplasata o scena, iar pe aleea principala vor fi montate scaune. Intrarea va fi libera.

Pe Aleea Artistilor va fi organizata o expozitie de fotografie, dedicata marilor actori ai teatrului romanesc. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.