Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Mircea Mihăieş îl dă în judecată pe premierul Ponta

Bucureşti: Mircea Mihăieş îl dă în judecată pe premierul Ponta

DISTRIBUIȚI

128184 – 08052014 – Scriitorul Mircea Mihaies il va da in judecata pe premierul Victor Ponta, dupa ce seful Executivului a declarat miercuri ca a refuzat decorarea lui Horia Roman Patapievici si Mircea Mihaies pentru ca au exprimat „opinii anti-romanesti, chiar fasciste”.

Mihaies a fost vicepresedinte al Institutului Cultural Roman (ICR) in perioada 2005-2012.

Joi, premierul Victor Ponta a afirmat ca, prin refuzul de a contrasemna decorarea fostei conduceri ICR, a obtinut rezultatul dorit, si anume a reliefat ca decoratiile trebuie acordate pentru merite si servicii aduse statului si nu unui lider politic, presedintele Basescu dorind sa decoreze oamenii credinciosi.

„Decoratiile statului roman trebuie acordate pentru merite importante si servicii aduse statului si nu unui lider politic. Basescu, inainte de a-si termina al doilea mandat, doreste sa isi decoreze oamenii care i-au fost credinciosi – lui si nu Romaniei – oameni care in administrarea institutiilor publice, asa cum a spus Curtea de Conturi, au actionat in mod in mod gresit. Daca asta doreste presedintele Basescu si daca domnul Mihaies vrea o decoratie semnata de mine, eu cred ca nu o merita, dar sa fie sanatos cu acea decoratie data de Basescu pentru serviciile aduse lui Basescu”, a spus Ponta.

Presedintele Traian Basescu a sesizat miercuri Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) cu privire la un posibil conflict de natura constitutionala generat de refuzul premierului Victor Ponta de a contrasemna decrete prezidentiale privind decorarea unor personalitati care au asigurat conducerea ICR in perioada 2005-2012, printre care si Horia Roman Patapievici.

In sesizare se arata ca premierul a refuzat contrasemnarea fara a motiva, iar presedintele cere CCR sa constate existenta unui conflict intre institutii si sa il oblige pe premier sa motiveze refuzul.

Reamintim ca Victor Ponta a mai folosit apelative dure si in trecut la adresa unor adversari politici. El l-a calificat pe europarlamentarul Elmar Brok „nazist”, moment in care Martin Schulz, seful socialistilor europeni, a spus chiar de la tribuna Parlamentului European ca un astfel de comportament este “inacceptabil”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.