Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Premierul Ponta cere convocarea CSAT

Bucureşti: Premierul Ponta cere convocarea CSAT

DISTRIBUIȚI
pontav4

128288 – 13052014 – Reprezentanţii Guvernului, constituind mai mult de o treime dintre membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), vor trimite, marţi, preşedintelui Traian Băsescu solicitarea de convocare a unei reuniuni extraordinare a CSAT privind situaţia politică din regiune, a anunţat premierul Ponta.

Premierul Victor Ponta a discutat la Guvern cu miniştrii care fac parte din CSAT despre atacurile vicepremierului rus Dimitri Rogozin la adresa României. Acesta a spus că reacţia Federaţiei Ruse la declaratiile premierului Romaniei, Victor Ponta, privind posibilitatea trimiterii avioanelor militare pentru interceptarea unei aeronave oficiale guvernamentale a Rusiei, trebuie sa fie una „foarte dura”.

Premierul Victor Ponta a anunțat, marți, la Parlament, că înaintea ședinței de guvern se va întâlni cu miniștrii care fac parte din CSAT, după care va face o declarație de presă.

„O să am o scurtă discuție cu miniștrii CSAT și imediat, înainte de ședința de guvern, o să fac o declarație pe această temă”, a declarat Victor Ponta.

Potrivit șefului Executivului, temele de discuție sunt situația din regiune generată de criza din Ucraina și declarațiile vicepremierului rus Dmitri Rogozin la adresa sa și a altor înalți oficiali români.

„Nu mai avem ce discuta cu ei după această situaţie. Ministerul rus de Externe va pregăti şi va elabora o reacţie. Una este să introduci sancţiuni împotriva unor persoane, ca acestea să nu mai poată primi vize, dar să forţezi să aterizeze, cu ajutorul aviaţiei militare, un avion la bordul căruia se află membri ai Guvernului rus este dincolo de orice glumă. Reacţia trebuie să fie dintre cele mai dure”, a declarat, luni, Rogozin. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.