Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Victor Ponta: Puii ceruţi de deputatul Florin Popescu erau pentru Traian...

Bucureşti: Victor Ponta: Puii ceruţi de deputatul Florin Popescu erau pentru Traian Băsescu

DISTRIBUIȚI

128276 – 13052014 –  Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a afirmat, luni seara, ca puii obtinuti de deputatul Florin Popescu sub forma de mita erau „pentru Traian Basescu”. Ponta a spus, intr-o emisiune la RTV, ca parlamentarul acuzat de coruptie ar putea face, pe perioada anchetei penale, dezvaluiri despre destinatia puilor obtinuti in campania electorala din 2012.

„Poate incepe sa spuna domnul Popescu pentru cine erau toti puii, ca sigur nu erau pentru PSD, ci tot pentru Traian Basescu. Cine a fost seful de campanie electorală a lui Traian Basescu in Dambovita in 2009, nu Florin Popescu?”, a afirmat Ponta.

Liderul social-democrat a subliniat ca PSD nu se va opune in Parlament arestarii lui Popescu.

„Daca cei de la PNL, PDL si PMP chiar vor vota pentru arestarea domnului Popescu, eu cred ca acesta va fi arestat. In niciun caz nu se va opune PSD. Vor neaparat sa fie arestat Florin Popescu? Sa le indeplinim dorinta!”, a mai spus Victor Ponta.

Presedintele Traian Basescu a afirmat luni ca dosarul deputatului Florin Popescu, care a demisionat recent din Partidul Miscarea Populara, merge inainte si nu este boicotata ancheta in acest caz.

„Nu este boicotata nicio ancheta. Dosarul lui Florin Popescu merge inainte. (…) Parchetul a cerut daca sa faca aceasta ancheta sub arest sau nu, dar trebuia sa obtina si o aprobare a unui judecator. Dosarul lui Florin Popescu merge inainte. Nimeni si nimic nu il opreste. Singurul lucru pe care l-a cerut Parchetul – dreptul de a cere judecatorului arestarea. Si aici, categoric nu sunt de acord cu pozitia Parlamentului, pentru ca nu Parlamentul spune daca un om poate fi arestat sau nu, ci judecatorul. Nici Parchetul, Parchetul doar cere. Dar era corect ca un judecator sa spuna: nu este cazul sa il arestam sau il arestam”, a declarat seful statului.

Presedintele Basescu a sustinut ca parlamentarii „vechi sunt protejati de Parlament la arestare, cei noi, care nu au legaturi transpartinice, sunt trimisi cu veselie la arestare”.

  Votul final din cadrul sedintei de saptamana trecuta a Camerei Deputatilor vizand solicitarea ministrului Justitiei cu privire la incuviintarea arestarii preventive a deputatului Florin Popescu nu a mai avut loc din lipsa de cvorum. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.