Acasă Externe Italia: CCIRO Italia a deschis un nou sediu operativ la Roma

Italia: CCIRO Italia a deschis un nou sediu operativ la Roma

DISTRIBUIȚI

128117 – 06052014 – Reprezentanţa Camerei de Comerţ şi Industrie a României în Italia (CCIRO Italia) anunţă că a deschis marţi un nou sediu operativ la Roma, în clădirea Confartigianato – Confederaţia artizanilor din Roma şi Lazio, instituţie cu care CCIRO Italia are un protocol de colaborare.

În aceste birouri se va desfăşura o bună parte a activităţii operaţionale a Camerei, în special în relaţia cu întreprinzătorii români din centrul Italiei.

În noul sediu vor fi puse la dispoziţia celor interesaţi săli de conferinţe şi de reuniuni, pentru organizarea de întâlniri de afaceri într-un mediu profesionist şi prestigios. În această locaţie vor fi organizate diferite cursuri de formare profesională, de siguranţă la locul de muncă şi de management şi coordonare societăţi comerciale.

În noile birouri operaţionale CCIRO Italia vor fi disponibile mai multe servicii, oferite în colaborare cu Confartigianato, pentru membrii organizaţiei şi pentru întreprinzătorii români din regiunea Lazio (obţinere credite şi finanţări, reprezentanţă sindicală depolitici ale muncii, sănătate şi siguranţă la locul de muncă, formare, servicii ambientale, servicii fiscale şi administrative, sisteme de management, servicii juridice).

Firmele care vor să intre pe piaţa românească sau să deschidă o nouă afacere în Italia vor beneficia de asistenţă pe tot parcursul procesului. CCIRO Italia a pus la punct un sistem de asistenţă şi informare intitulat „incubatorul de IMM-uri”, care preia toate informaţiile de la interesaţi (domeniul de activitate, ramură economică de interes, capital de învestit, regiunea geografică unde se doreşte deschiderea afacerii, etc.) şi pe baza acestor informaţii, în colaborare cu instituţii ale statului român şi italian, elaborează mai multe soluţii pentru solicitant: subvenţii de stat şi fonduri europene pentru afacerea în discuţie, studii de fatibilitate, co-finanţări public/privat pentru proiecte,găsirea de posibili parteneri, locaţii, terenuri, etc.

Incubatorul pentru IMM-uri pregăteşte simplifică birocraţia instituţionala atât în România, cât şi în Italia pentru deschiderea şi autorizarea unor noi afaceri.

CCIRO Italia va extinde aceste servicii în alte regiuni italiene, prin deschiderea unor birouri operative la Milano şi Torino până la sfârşitul lunii august şi la Perugia, Aquila şi Verona până la sfârşitul anului 2014. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.