Acasă Externe Bruxelles: Îngrijorare la Bruxelles faţă de strategia României de absorbţie a fondurilor...

Bruxelles: Îngrijorare la Bruxelles faţă de strategia României de absorbţie a fondurilor europene

DISTRIBUIȚI
comisia_europeana1

128831 – 03062014Comisia Europeana are inca ingrijorari in privinta modului in care Guvernul Romaniei isi formuleaza rezultatele asteptate de la viitoarea absorbtie a fondurilor europene 2014-2020, potrivit observatiilor facute de executivul  comunitar la draftul oficial de Acord de parteneriat transmis de Romania la Bruxelles.

Aceste detalii au fost oferite marti de Vittoria Alliata di Villafranca, directoare in cadrul Directoratului General pentru Politica Regionala, potrivit HotNews.ro.

„Primul lucru de care suntem ingrijorati si am unde vrea sa vedem mai mult efort este o mai buna formulare a rezultatelor asteptate. Alocarea de fonduri intre obiective nu este suficient

echilibrata. In opinia noastra, ar trebui sa fie alocat mai mult pe partea de masuri sociale si economice”, a declarat oficialul european.

Potrivit acesteia, spre deosebire de propunerile Guvernului, Comisia Europeana doreste ca autoritatile romane sa aiba la dispozitie mai multe fonduri europene pentru proiectele de mediu decat pentru transport in viitorul Program Operational Infrastructura Mare.

„Am vrea sa vedem mai putin pe partea de transport, pentru ca mediul sa primeasca mai multe fonduri pentru a se conforma aquisului”, a afirmat Alliata di Villafranca.

De asemenea, Comisia vrea ca mai multi bani europeni sa fie alocati „pe partea de sprijin acordat IMM-urilor si pentru servicii sociale, sanatate, educatie, cercetare”, a mentionat oficialul DG Regio.

In ansamblu,  Alliata di Villafranca a apreciat ca cea mai receta versiune a proiectului de Acord de parteneriat este mai buna decat precedenta, insa „mai sunt multe observatii”.

„Am trimis ieri observatiile, Acordul de parteneriat pe care il avem acum in fata este o versiune mult imbunatatita in comparatie cu precedenta, dar mai sunt multe observatii, ca pentru multe alte tari. Vrem sa ne asiguram ca Acordul de parteneriat este modificat, pentru a deveni o umbrela reala pentru perioada de programare 2014-2020”, a spus ea.

Comisia Europeana a aprobat deja acordurile de parteneriat pentru Polonia, Grecia, Germania si Danemarca.  – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.