Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucuresti: A început numărătoarea inversă pentru retehnologizarea hidrocentralei Stejaru

Bucuresti: A început numărătoarea inversă pentru retehnologizarea hidrocentralei Stejaru

DISTRIBUIȚI
hidroelectrica

129080 – 13062014 –  Hidroelectrica a publicat anuntul de participare pentru licitatia publica internationala privind atribuirea proiectului de retehnologizare Centrala Hidroelectrică (CHE) Stejaru a carei valoare a fost estimata la 75 milioane Euro.

Documentatia a fost publicata si poate fi descarcata in mod gratuit de pe site-ul Sistemului Electronic de Achizitii Publice (SEAP) in sectiunea Anunturi – Anunturi de Participare, avand numarul 151437/12.06.2014. De asemenea, anuntul a fost publicat si in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE), potrivit unui comunicat al Hidroelectrica.

Companiile interesate au la dispozitie 70 de zile calendaristice pentru pregatirea ofertelor tehnice si comerciale, Hidroelectrica estimand ca la sfarsitul lunii octombrie se va putea desemna castigatorul, astfel incat pana la finalul anului 2014, contractul de retehnologizare sa intre in efectivitate.

Odata cu publicarea anuntului de participare, Hidroelectrica a informat cele peste 300 de companii din intreaga lume care activeaza in domeniul hidroenergetic si sunt inregistrate in baza de date a companiei, despre lansarea licitatiei pentru proiectul Stejaru, oferind in acelasi timp si toate informatiile necesare accesarii documentatiei.

Proiectul se va derula pe o durata a aproximativ 7 ani de la semnarea contractului si presupune retehnologizarea celor 6 hidroagregate ce insumeaza o putere instalata de 210 MW. Prin utilizarea volumului impresionant al lacului de acumulare Izvorul Muntelui- Barajul Bicaz, cu nu mai putin de 1,23 miliarde de m3 de apa, CHE Stejaru injecteaza in Sistemul Energetic National in medie 435 GWh anual.

Hidroagregatele puse in functiune in perioada 1960-1962, si-au depasit cu mult durata normala de viata, iar uzura fizica si morala impun o retehnologizare complexa prin reproiectarea tuturor sistemelor si aducerea acestora la nivelul tehnologic si siguranta in exploatare utilizat in prezent pe plan international.

Astfel, prima hidrocentrala de mare putere din Romania, pusa in functiune in urma cu peste 50 de ani, CHE Stejaru (Dimitrie Leonida), se pregateste pentru un nou inceput, se mai arata in comunicat.  – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.