Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Avocaţii lui Dan Voiculescu au obţinut o nouă amânare a procesului

Bucureşti: Avocaţii lui Dan Voiculescu au obţinut o nouă amânare a procesului

DISTRIBUIȚI
dan_voiculescu22

128987 – 10062014 –  Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis, marți, să amâne judecarea dosarului ICA în care este implicat și Dan Voiculescu, pentru data de 1 iulie. Decizia a fost luată după invocarea unor chestiuni procedurale de drept.

Avocaţii din dosarul ICA, între care şi unul din oficiu stabilit pentru Dan Voiculescu, au cerut marţi repartizarea aleatorie a cauzei unui alt complet de judecători, în baza unei hotărâri a colegiului de conducere al CAB, potrivit căreia dosarul fie este judecat de vechiul complet, fie de unul nou.

Preşedintele completului de judecată din dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), Florică Duţă, a anunţat că există o hotărâre a colegiului de conducere al Curţii de Apel Bucureşti prin care se stabileşte că dosarul trebuie trimis pentru repartizare aleatorie unui nou complet, dacă cel actual nu are aceeaşi componenţă ca cea stabilită de la bun început, respectiv judecătorii Duţă şi Stan Mustaţă.

La termenul de marţi al procesului, în locul magistratului Stan Mustaţă, care este arestat preventiv pentru fapte de corupţie, a intrat judecătoarea Carmen Constanţa Balaci.

Avocaţii inculpaţilor din dosarul ICA au cerut instanţei scoaterea cauzei de pe rol şi trimiterea acesteia pentru repartizare aleatorie unui nou complet de judecată.

Dan Voiculesu şi Sorin Pantiş au lipsit la termenul de marţi al procesului, iar pentru Voiculescu a răspuns un avocat din oficiu.

Judecătorii trebuiau să se pronunțe, marți, în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

Pe 29 aprilie, un complet format din doi judecători ar fi trebuit să se pronunțe pe mai multe exceptii ridicate de avocații lui Dan Voiculescu, prin care se solicita anularea unei hotărâri de guvern prin care ICA a fost transformat din institut în societate comercială, introducerea Ministerului Finanțelor ca parte civilă în dosar și trimiterea la ICCJ a unei cereri privind rezolvarea unei probleme de drept.

Ședința de judecată nu a mai avut loc după ce judecătorul Stan Mustață a fost ridicat de procurori și dus DNA pentru audieri, el fiind acuzat că a cerut bani de la mai multi inculpați și persoane condamnate, printre care și de la Mihai Stoica, pentru a da solutți favorabile acestora.

Voiculescu a fost trimis în judecată în luna decembrie 2008 de către procurorii anticorupție, în calitate de acționar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu și Compania (Grivco) SA București, de membru al Adunării Generale a Acționarilor și al Consiliului de Administrație ale ICA și de membru al AGA și director general al SC ”Bioprod” SA București. – PROMPT  MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.