Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Condamnată la 14 ani de închisoare pentru maltratarea copiilor de care...

Bucureşti: Condamnată la 14 ani de închisoare pentru maltratarea copiilor de care îngrijea

DISTRIBUIȚI

129051 – 12062014 –  O fosta asistenta maternala, acuzata ca i-a maltratat pe cei doi copii pe care ii avea in grija, a fost condamnata la 14 ani si 10 luni de inchisoare cu executare. Decizia data de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) in cazaul Fanicai Gradinarueste una definitiva si nu poate fi contestata, potrivit Ziare.com.

Fosta asistenta maternala a fost condamnata la 12 ani de inchisoare pentru tentativa la infractiunea de omor calificat, la 4 ani si 6 luni, respectiv la 3 ani pentru rele tratamente aplicate celor doi copii pe care ii luase in grija, dar si la un an de detentie pentru uz de fals.

Magistratii ICCJ au decis contopirea pedepselor, astfel ca la pedeapsa cea mai mare, cea de 12 ani, au adaugat un spor de 2 ani si 10 luni de inchisoare. Femei i se va reduce din cei 14 ani si zece luni de inchisoare perioada petrecuta in arest, respectiv din 5 octombrie 2011 pana in prezent.

Nu in ultimul rand, Fanicai Gradinaru i-au fost interzise mai multe drepturi pentru o perioada de 5 ani.

Potrivit procurorilor, Fanica Gradinaru i-a supus pe fetita de 4 ani si pe baietelul de 8 ani pe care ii avea in grija la acte de violenta si cruzime. Astfel, in perioada octombrie 2007 – decembrie 2009, Fanica Gradinaru i-a bagat pe micuti cu capul in vasul de toaleta, i-a lovit cu capul de diferite obiecte, i-a scufundat in cada din baie sau i-a tinut dezbracati in frig, pe timp de noapte, afara.

De asemenea, asistenta maternala a lovit-o pe fetita cu o bata de lemn, a oparit-o, i-a taiat buzele si a crestat-o pe brate. Ulterior, ranile nu au fost tratate si s-au infectat.

In acelasi dosar mai sunt judecate sotul asistentei maternale, precum si trei asistente sociale, un psiholog si medicul de familie al fetitei, toti fiind acuzati ca au contribuit la situatia in care au ajuns cei doi copii. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.