Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Ministrul Cazanciuc îl atacă pe comisarul Fule

Bucureşti: Ministrul Cazanciuc îl atacă pe comisarul Fule

DISTRIBUIȚI

129439  – 27062014 –  Ministrul Justitiei Robert Cazanciuc a comentat vineri declaratia comisarului european pentru extindere, Stefan Fule, care a spus ca extinderea Uniunii Europene cu Romania si Bulgaria a afectat credibilitatea acestui proces.

Robert Cazanciuc a precizat ca, probabil, Fule a vrut „cu orice pret” sa apara in spatiul public facand aceasta afirmatie.

Ministrul Justitiei a fost intrebat de jurnalisti daca este de parere ca modificarea legii in privinta incompatibilitatilor primarilor si presedintilor de Consilii Judetene are vreo legatura cu declaratia lui Fule.

„Nu stiu ce l-a determinat pe comisar sa faca asemenea afirmatii, nu stiu daca vrea cu orice pret sa apara in spatiul public”, a comentat pe scurt Cazanciuc.

Referitor la legea care a starnit nemultumirea Agentiei Nationale de Integritate (ANI), ministrul a mentionat ca nu a citit inca textul, dar ca va discuta cu reprzentanti ai ANI in acest sens.

El a subliniat ca „exista cai legale de atac, daca cineva e nemultumit, in asa fel incat texul sa fie reformat”.

Declaratiile ministrului Justitiei vin in contextul in care comisarul european pentru extindere, Stefan Fule, a aratat ca extinderea UE cu Romania si Bulgaria a afectat credibilitatea acestui proces.

„Dincolo de orice, extinderea cu Romania si Bulgaria a declansat multe intrebari cu privire la credibilitatea intregului proces. Deoarece a fost prima data cand UE a decis sa stabileasca un mecanism special de cooperare si verificare a statelor membre. Cea mai mare provocare a fost recuperarea credibilitatii pierdute a procesului de extindere”, a spus acesta intr-un interviu acorda Euractiv. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.