Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Şeful de cabinet al premierului Ponta, audiat la DNA

Bucureşti: Şeful de cabinet al premierului Ponta, audiat la DNA

DISTRIBUIȚI

129356 – 25062014 –  Vlad Stoica, seful de cabinet al premierului Victor Ponta, este audiat, miercuri, la sediul DNA, in dosarul in care presedintele suspendat al Consiliului Judetean (CJ) Mehedinti, Adrian Duicu, este acuzat de fapte de coruptie.

Vlad Stoica da explicatii in fata anchetatorilor in calitate de martor in dosarul lui Adrian Duicu, transmite Digi 24.

Procurorii anticoruptie l-au citat pe seful cabinetului prim-ministrului la sediul DNA, intrucat acestia considera ca Stoica ar fi stiut despre discutiile pe care le-ar fi avut Duicu, in care promitea interventii in Guvern pentru obtinerea unor posturi.

Premierul Victor Ponta, aflat la Parlament, unde tocmai se votase declaratia prin care i se cere demisia presedintelui Traian Basescu, a comentat scurt acest subiect: „Sa fie audiata toata lumea!”.

Presedintele suspendat al CJ Mehedinti este cercetat de DNA in stare de arest preventiv, de la inceputul lunii aprilie, pentru trafic de influenta.

Adrian Duicu a fost suspendat din functia de sef al CJ Mehedinti pana la definitivarea cauzei aflate pe rolul instantei.

 In acelasi dosar mai sunt cercetati, tot in stare de arest, fostul sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Mehedinti, Stefan Ponea, si omul de afaceri Constantin Popescu.

Procurorii DNA arata, in dosarul de coruptie al social-democratului, ca acesta ar fi facut trafic de influenta chiar in biroul premierului Victor Ponta si in prezenta ministrului de Interne din acea perioada, Radu Stroe.

Din dosar reiese ca Adrian Duicu a facut tot posibilul ca seful IPJ Mehedinti, Constantin Ponea, sa fie mentinut in functie si apoi avansat, cu scopul ca, la randul sau, seful politiei sa il ajute sa scape de dosarul de incompatibilitate deschis de ANI.

Anchetatorii sustin ca Victor Ponta l-a convocat la Guvern chiar pe seful Politiei Romane pentru a-i satisface pretentiile lui Duicu, care se temea ca isi poate pierde functia din cauza incompatibilitatii.

Dupa aparitia acestor informatii, premierul Victor Ponta s-a aratat nemultumit de faptul ca ar fi aparut in presa informatii discutate la el in birou.

Informatiile aparute in presa din dosarul lui Duicu nu fac referire la inregistrari ambientale din biroul premierului, ci doar la interceptarile telefonice ale telefonului presedintelui CJ Mehedinti. – – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.