Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Titus Corlăţean: “Integrarea europeană poate aduce împlinirea aşteptărilor de libertate, prosperitate...

Bucureşti: Titus Corlăţean: “Integrarea europeană poate aduce împlinirea aşteptărilor de libertate, prosperitate şi demnitate”

DISTRIBUIȚI

 129429  – 27062014 – „Astăzi, 27 iunie 2014, la semnarea Acordului de Asociere Uniunea Europeană – Republica Moldova, trăim un moment cu profunde semnificaţii. Suntem martorii unui pas istoric, parte a celui mai ambiţios proiect politic la care s-a angajat Republica Moldova de la dobândirea independenţei – acela de a deveni într-o bună zi membru cu drepturi depline al Uniunii Europene.

Doresc să felicit autorităţile de la Chişinău pentru această reuşită, atinsă la capătul a patru ani de eforturi şi de reforme, desfăşurate nu întotdeauna în circumstanţe externe prielnice, dar promovate în fiecare clipă cu perseverenţă şi curaj. Este, de asemenea, un succes care se datorează fiecărui cetăţean al Republicii Moldova, societăţii de peste Prut în ansamblul său, care a înţeles că numai integrarea europeană poate aduce împlinirea aşteptărilor de libertate, prosperitate şi demnitate.

Evenimentul de astăzi, ca şi liberalizarea vizelor cu două luni în urmă, demonstrează că în Uniunea Europeană eforturile şi seriozitatea sunt răsplătite. Sunt încredinţat că, muncind pe mai departe cu aceeaşi hotărâre, putem cu toţii spera, într-un orizont de timp pe care ni-l dorim cât mai apropiat, la integrarea deplină a Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

România rămâne în continuare ferm angajată, alături de Guvernul şi de cetăţenii Republicii Moldova, pentru atingerea acestui obiectiv strategic, de integrare europeană a statului vecin.

Aştept cu încredere acest moment care ne va aduce împlinirea aşteptărilor noastre comune!” – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.