Acasă Politic Bucureşti: Traian Băsescu: “Îmi duc mandatul pănă la capăt”

Bucureşti: Traian Băsescu: “Îmi duc mandatul pănă la capăt”

DISTRIBUIȚI

128313 – 24062014  –Intr-o declaratie sustinuta luni seara la Palatul Cotroceni, presedintele Traian Basescu a afirmat ca nu intentioneaza sa isi prezinte demisia din cauza scandalului in care este implicat fratele sau si ca isi va duce mandatul pana in ultima zi.

Traian Basescu a cerut scuze romanilor pentru situatia creata de arestarea lui Mircea Basescu, precizand totodata ca nu a avut informatii referitoare la acest dosar de la niciuna din structurile de informatii ale statului si nici de la fratele sau.

“Orice suspiciune in ceea ce ma priveste, privind implicarea in dosarul lui Sandu Anghel, este demontata chiar de realitate. In numai 3 ani, dosarul lui Sandu Anghel a parcurs toata linia justitiei romanesti. Nu exista niciun motiv ca cineva sa suspecteze ca presedintele ar fi intervenit in procesul acestui domn Sandu Anghel. (…) Din punctul meu de vedere, intamplarea pe care nu mi-as fi dorit-o niciodata si pentru care cer scuze romanilor este arestarea fratelui meu. Ea se constituie intr-o proba care demonteaza sloganul actualei majoritati parlamentare ca presedintele dirijeaza tot. Este o minciuna care a fost demontata de aceasta intamplare nefericita si confirma ceea ce spun de ani de zile: Niciodata nu am intervenit intr-un dosar. N-am facut asa ceva pentru ca mi-as fi contrazis exact principiile. Am convingerile ca aceasta este o motivatie. Dl Voiculescu este nerabdator sa aiba la Cotroceni un presedinte marioneta care sa ii satisfaca solicitarile de numire in functii importante in justitia romana a unor oameni pe care sa-i controleze. Vrea sa scape de actuala structura de conducere a DNA, de ICCJ, de Parchetul General si de alti judecatori incomozi pentru cei suspectati de coruptie – si aici il introduc si pe fratele meu. Este o grupare importanta in politica, care isi doreste o schimbare cu 180 de grade a ceea ce se intampla in justitie. In mandatul meu, pe care mi-l voi duce pana la ultima zi, nu vor acapara justitia. Dincolo de cei pe care i-am enumerat, constat ca subordonatii politici ai dl Voiculescu – Tariceanu si Ponta – au gasit cu cale sa mobilizeze majoritatea parlamentara pentru o declaratie prin care cer demisia presedintelui. Ce credibilitate au in fata mea, atata timp cat eu am privit ca oricare dintre dvs. la declansarea unor proceduri care l-au vizat pe fratele meu si care l-au dus in arest preventiv? N-am inteles in niciun fel sa obstructionez justitia. Nici macar sa dau un telefon sa intreb pentru ce este anchetat si arestat. Am privit ca si dvs. la televizor. Care este inaltimea morala a acestor politicieni care s-au sustras urmaririi penale, sa vina astazi sa dea lectii? Evenimentul care s-a petrecut cu fratele meu nu este unul fericit, dar avem abordari diferite vizavi de disponibilitatea in fata legii. Nu voi lua in considerare nici strigatele lor si nici declaratii ale Parlamentului. Obiectivul meu este ca pana in ultima zi a mandatului meu sa continue lupta de consolidare a justitiei, lupta impotriva coruptiei si Romania sa inceapa procesul de intrare in Schengen”, a spus presedintele. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.