Acasă Externe Madrid: Spania are un nou rege

Madrid: Spania are un nou rege

DISTRIBUIȚI

129217 – 19062014 –  Spania are, incepand de joi, un nou rege. Printul Felipe a fost proclamat rege intr-o ceremonie modesta, dupa ce tatal sau, regele Juan Carlos, a abdicat. La data de 2 iunie 2014, Juan Carlos si-a anuntat intentia de a abdica pentru a-i lasa tronul fiului sau.

Legea organica a abdicarii a fost aprobata miercuri, la palatul Regal din Madrid. Joi, Palatul Congresului Deputatilor a organizat depunerea juramantului si proclamarea Majestatii Sale Regele Felipe al VI-lea.

Felipe al VI-lea a rostit in fata Parlamentului un discurs in care a pus accent pe continuitate, pe normalitatea politica si pe subordonarea politicii in fata interesului poporului spaniol.

„Incepe domnia unui rege constitutional. Voi sti sa onorez juramantul pe care l-am facut”, a afirmat noul rege. Acesta a vorbit despre reconcilierea spaniolilor si le-a multumit parintilor si profesorilor. După ce Felipe a depus juramantul si a fost proclamat rege, Parlamentul a strigat „Viva el Rey”, „Viva Espana”. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.