Acasă Externe Agenda Europeana Actiuni comune ale vamesilor romani si moldoveni pentru combaterea traficului ilicit cu...

Actiuni comune ale vamesilor romani si moldoveni pentru combaterea traficului ilicit cu tigari

DISTRIBUIȚI

130086 – 22072014 – Directia Generala a Vamilor din Romania si Serviciul Vamal al Rep. Moldova organizeaza, incepand de astazi (22 iulie 2014- n.r.), concomitent actiuni de intensificare a controalelor vamale cu scopul de a imbunatati gradul de conformare al persoanelor fizice/juridice faţă de reglementarile vamale si fiscale privitoare la comertul cu produse din  tutun si diminuarea traficului ilicit cu ţigarete.

Lucratorii birourilor vamale de la frontiera comuna dintre Romania si Moldova, pe baza tehnicilor moderne de management al riscurilor (inclusiv mijloacele specifice de control nedistructiv, echipe canine specializate pentru detectia tigaretelor si echipe mobile pentru controlulul in trafic) vor actiona pe principalele rute de transport international.

            S-au stabilit centre nationale de coordonare si schimb de informatii operative intre cele doua autoritati vamale, cu suportul Directiei Generale Antifrauda Fiscala-ANAF, al Inspectoratului General al Politiei de Frontiera Romane și al Politiei de Frontiera a Rep. Moldova.

Actiunile fac parte din planul comun de prevenire si combatere a traficului ilicit cu tigari si fac pate din cadrul strategic de cooperare vamala intre UE si Moldova. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.