Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Absolvenţii de la Bac pot folosi adeverinţele şi în străinătate

București: Absolvenţii de la Bac pot folosi adeverinţele şi în străinătate

DISTRIBUIȚI

129819 – 14072014 – Toţi absolvenţii de clasa a XII-a, care au promovat Bacalaureatul, pot să îşi ridice adeverinţele care atestă acest fapt, începând de luni, 14 iulie, ora 8.00, de la sediul unităţilor de învăţământ. Decizia a fost reiterată duminică, 13 iulie, de ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, în cadrul videoconferinţei desfăşurate la sediul MEN. La videoconferinţă au participat reprezentanţii inspectoratelor şcolare judeţene, reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi din România şi reprezentanţii Consiliului Elevilor.

Adeverinţele pot fi utilizate atât în ţară, cât şi în străinătate, pentru înscrierea în instituţiile de învăţământ superior, fără riscul de a fi respinse. Toate universităţile din România au luat act de această situaţie, iar Centrul Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor a transmis deja specimenul de adeverinţă emis de inspectoratele şcolare româneşti către baza de date a reţelei internaţionale ERIC – NARIC. Prin intermediul acestei reţele, creată de Uniunea Europeană, Consiliul Europei şi UNESCO, se comunică toate informaţiile în materie de recunoaştere şi echivalare a documentelor oficiale emise de instituţiile statelor şi de alte instituţii de învăţământ. Adeverinţele au o valabilitate de 12 luni.

Procurorii DNA verifică Ministerul Educaţiei Naţionale de mai multe luni întrucât în perioada 1991-2013 doar o singură firmă privată a tipărit diplomele de Bacalaureat, contactul annual, fără licitație, pentru această operațiune, fiind de 500.000 de euro. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.