Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Acţiuni intensificate la frontieră împotriva contrabandei cu ţigări

Bucureşti: Acţiuni intensificate la frontieră împotriva contrabandei cu ţigări

DISTRIBUIȚI

129675 – 08072014 – Conducerea Direcţiei Generale a Vămilor (DGV) a avut o întâlnire cu reprezentanţii industriei producătorilor de ţigarete din România – British American Tobacco, Japan Tobacco International şi Philip Morris International – ca parte a colaborării instituţionale cu mediul de afaceri. Principalul subiect discutat în cadrul întâlnirii de luni l-a constituit studiul companiei de cercetare Novel Research din luna mai din care rezultă menţinerea unui trend crescător al pieţei negre a ţigaretelor.

            Reprezentanţii producătorilor de ţigarete s-au arătat îngrijoraţi de rezultatele studiului Novel şi au apreciat colaborarea cu DGV în sensul identificării unor soluţii pentru reducerea traficului ilicit cu ţigarete, potrivit unui comunicat al ANAF.

În acest context, autoritatea vamală s-a angajat în desfăşurarea unor acţiuni intensificate de control pe frontiera de nord-est, dar şi pe frontierele intra comunitare, prin intermediul echipelor mobile. Pregătirea profesională a personalului operativ din cadrul birourilor vamale şi suplimentarea numărului de echipe canine antitabac constituie, de asemenea, priorităţi pentru DGV.

 Totodată, în cadrul acestei întâlniri, a fost analizat stadiul semnării protocoalelor de colaborare între DGV şi producătorii de ţigarete, se precizează în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.