Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Sindicatele nu susțin Directiva SUP

București: Sindicatele nu susțin Directiva SUP

DISTRIBUIȚI

129915 – 16072014 –  Cartel ALFA nu este de acord cu propunerea Comisiei Europene referitoare la Societatea privată cu răspundere limitată cu un singur membru (”SUP”).

În opinia sindicaliștilor, încurajarea unor astfel de societăți nu face altceva decât să stimuleze evaziunea fiscală și ” o încurajare de a folosi societăţi de tip căsuţă poştală”.

”Propunerea Comisiei nu conţine nicio măsură de siguranţă pentru a împiedica companiile mai mari de a abuza de această formă de societate. Companiile vor fi încurajate să modifice în mod artificial structura lor, cu scopul de a minimiza obligaţiile care le revin în conformitate cu legislaţia națională aplicabilă în mod normal. O companie care angajează un număr semnificativ de lucrători într-un stat membru cu o legislaţie elaborată privind informarea, consultarea și participarea lucrătorilor ar putea cu ușurință realiza un „transfer” de proprietate asupra unora dintre activităţile sale la o filială stabilită ca un SUP într-un stat membru, mai indulgent, sustrăgându-se astfel obligațiilor aplicabile în statul membru în care afacerile sunt de fapt derulate”, se arată în scrisoarea deschisă transmisă de sindicate reprezentanților autorităților statului. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.