Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Sprijin pentru angajații MAI răniți în misiune

București: Sprijin pentru angajații MAI răniți în misiune

DISTRIBUIȚI

 129826 – 14072014 – Pompierii, jandarmii și angajații Inspectoratului General de Aviație al MAI încadrați într-un grad de invaliditate, ca urmare a rănirii în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, pot fi menţinuți în activitate în funcţii militare ori civile, în unităţi ale ministerului, potrivit unui ordin semnat de ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea.

Totodată, copiii aflaţi în întreţinerea personalului militar încadrat într-un grad de invaliditate sau decedați în misiune vor putea fi  admiși în instituţiile de învăţământ ale MAI.

Potrivit unui comunicat al ministerului, decizia menținerii acestori angajați reprezintă recunoașterea meritelor celor răniți sau decedați în misiune.

Ordinul mai prevede că soțul sau soția ori copiii militarilor decedați sau încadrați într-un grad de invaliditate pot fi numiţi în funcţii militare ori civile fără susţinerea unui examen sau concurs, în unităţi ale MAI, în funcție de studii și experiență.

Anterior acestei măsuri, în luna martie, ministrul Gabriel Oprea a aprobat un Ordin similar, prin care de aceleași măsuri de sprijin beneficiază polițiștii și familiile lor.  – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.