Acasă Economie Italia: Camera de Comerţ şi Industrie a României în Italia , primul...

Italia: Camera de Comerţ şi Industrie a României în Italia , primul an de activitate

DISTRIBUIȚI

CCIR130052 – 21072014 – Vineri, 18 iulie 2014 la Accademia di Romania de la Roma, cu ocazia desfăşurării celui de-al X-lea Forum economic, Camera de Comerţ şi Industrie a României în Italia (CCIRO Italia), persoană juridică italiană, a sărbătorit în cadru festiv împlinirea primului an de activitate.

La acest important eveniment au participat reprezentanţi ai autorităţilor statului italian, reprezentanţi ai confederaţiilor sindicale italiene, membri susţinători CCIRO Italia, reprezentanţi ai Primăriei Romei. Toţi cei prezenţi au fost primiţi conform tradiţiei româneşti, cu pâine şi sare.

Desfăşurarea evenimentului a fost moderată de jurnalistul şi colaboratorul CCIRO Italia, Jean Luc Umberto Bertoni, în Sala de conferinţe a Accademiei di Romania care a devenit neîncăpătoare, urmare a importanţei lucrărilor şi tematicilor dezbătute.

Deschiderea oficială a forumului i-a revenit preşedintelui Eugen Terteleac: “Tot aici, la Accademia di Romania în 2003 a fost inclus în statutul Asociaţiei Românilor din Italia înfiinţarea unei Camere de Comerţ şi Industrie a României în Italia. În ianurie 2013, s-a constituit în această sală, grupul de iniţiativă pentru înfiinţarea instituţiei pe care astăzi o conduc. Tot în anul 2013, în luna iulie, exact acum un an, aici, a fost prezentată Camera de Comerţ şi Industrie a României în Italia. Printre noi, erau prezenţi în sala miniştri, secretari de stat ai guvernului României, ambasadoarea României în Italia, Dana Constantinescu, preşedintele Camerei de Comerţ Naţionale şi o parte dintre cei prezenţi astăzi aţi participat şi la acel istoric moment. După cum bine ştiţi, până în data de 3 iulie a.c., instituţia noastră a reprezentat şi sistemul cameral românesc. Printr-o decizie împotriva intereselor economice a României, actuala conducere a Camerei de Comerţ Naţionale, a anulat reprezentarea în Italia. Deci CCIRO Italia, începând cu această dată, renunţă a mai reprezenta Camera Naţională şi înlocuieşte sigla folosită. Vom întări colaborările cu instituţiile româneşti, cu operatorii economici români, respectând prevederile statutare prin care a fost constituită CCIRO Italia”.

Eugen Terteleac a trecut în revistă câteva din activităţile instituției, amintind, printre altele, că în numai un an, CCIRO Italia a reuşit să deschidă birouri la Roma, Perugia, Torino, Bologna şi Milano, având filiale în Lombardia, Piemonte, Emilia Romagna şi Umbria.

Al doilea relator al evenimentului, Alessandra Bianchi, vicepreşedinte Confartigianato Roma a spus: “Strânsă colaborare între CCIRO Italia şi Confartigianato Roma a produs în acest prim an de colaborare rezultate extraordianare. Antreprenorii din Italia au acum la dispoziţie cele mai importante servicii necesare combaterii crizei economice: formare profesională pentru dezvoltarea afacerilor, garanţia împrumuturilor pentru antreprenori. S-au elaborat noi strategii pentru sprijinirea investitorilor, pentru cei care doresc să internaţionalizeze s-au să investească în România. Propunerile noastre, Confartigianato şi CCIRO Italia sunt protejarea brandurilor româneşti şi italiene, protejarea investitorilor care intră pe cele două pieţe. Problemele investitorilor sunt preocupările noastre, ale CCIRO Italia şi Confartigianato pentru următorii ani.” PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.