Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Procurorii, pe urmele patrimoniului Academiei Române

Procurorii, pe urmele patrimoniului Academiei Române

DISTRIBUIȚI

129937 – 16072014 –  Fostul președinte al Fundației Patrimoniu a Academiei Române, Alexandru Bogdan, este urmărit penal de DNA pentru folosirea modul în care a adminstrat patrimoniul silvic și funciar al Academiei.

Alexandru Bogdan este acuzat că în perioada 2006-2010 a favorizat colaboratorii Fundației Patrimoniu, care și-au asigurat astfel foloase necuvenite prin neplata unor obligații contractuale, prejudiciind atât patrimoniul privat, cât și bugetul acestei instituții.

Potrivit DNA, mai multe firme au fost favorizate la încheierea unor contracte,  încălcând Statutul Fundației „Patrimoniu” și procedura de avizare a actelor juridice încheiate de Fundație, conform unei decizii a Președintelui Academiei Române.

Centrul de Investigații Media a prezentat istoria celor 452 de hectare de teren din Constanța ce ar fi trebuit retrocedate Academiei Române, dar care însă au fost pierdute, cu aparenta complicitate a președintelui executiv al Fundației “Patrimoniu” a Academiei, profesorul Alexandru Bogdan. Prin semnătura academicianului Bogdan, o parte din terenul din județul Constanța, repectiv 117,4 hectare din zona Topalu, erau închiriate pentru doar 18.000 de euro pe an unei companii care dorea să înființeze un parc eolian, jumătate din firmă aparținând Grivco SA, holdingul familiei Voiculescu.  – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.