Acasă Politic A murit Szobi Cseh

A murit Szobi Cseh

DISTRIBUIȚI

Szoby_Cseh– 130323 – 01082014 – Cascadorul Szobi Cseh a murit la vârsta de 71 de ani, după doi ani de suferință. Cascadorul a suferit de cancer osos, tartamentul fiind lung și dureros.

Szabolcs (Szobi) Cseh s-a născut la data de 11 decembrie 1942, în oraşul Miercurea Ciuc (Harghita), într-o familie de secui. Încă din timpul facultăţii, el a lucrat ca zburător la trapez la Circul de Stat din Bucureşti, în trupa “Ganea”. În facultate a colaborat în calitate de cascador la filmul “Dacii” (regia Sergiu Nicolaescu), “Împuşcături pe portativ” (regia Cezar Grigoriu), “Tom Sawyer şi Huckleberry Finn” (producţie franceză) şi “Serbări galante” (regia René Claire).

Între 1967-1980, fiind primul metodist, respectiv, maistru de lupte angajat pe un asfel de post în România, în cadrul Studioului Cinematografic Bucureşti şi apoi în Centrala RomaniaFilm – Centrul de Producţie Cinematografică, Cseh a colaborat la toate filmele realizate de studiourile cinematografice române ce conţineau secvenţe de acţiune-lupte şi a executat multiple cascadorii dificile şi spectaculoase, unele fiind unicat pe plan mondial. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.