Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Consiliul Concurenţei analizează preluarea băncii Millenium de către OTP Bank România

Bucureşti: Consiliul Concurenţei analizează preluarea băncii Millenium de către OTP Bank România

DISTRIBUIȚI

 Consiliul Concurenţei analizează concentrarea economică care se va realiza prin dobândirea de către OTP Bank România a controlului asupra băncii Millenium.

OTP Bank România S.A. face parte din grupul OTP, care furnizează servicii financiare universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia.

Banca Millenium este o instituţie financiară cu activităţi concentrate pe segmentul de retail şi face parte din grupul Millenium.

Atât OTP cât şi Millenium sunt active pe piaţa serviciilor financiar-bancare din România.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei, această operaţiune este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei.

În vederea stabilirii compatibilităţii concentrării economice cu un mediu concurenţial normal, autoritatea de concurenţă va analiza operaţiunea notificată şi va emite o decizie în termenele stabilite de lege.

Consiliul Concurenţei este interesat în obţinerea observaţiilor şi punctelor de vedere de la agenţii economici terţi referitor la modul în care concentrarea economică ce urmează a se realiza afectează sau poate afecta concurenţa de pe piaţă. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.