Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: DNA cere darea lui Nicuşor Constantinescu în urmărire internaţională

Bucureşti: DNA cere darea lui Nicuşor Constantinescu în urmărire internaţională

DISTRIBUIȚI

130526 – 11082014 – DNA a transmis judecătorilor solicitarea de a începe formalitățile pentru începerea urmăririi internaționale a președintelui Consiliului Județean (CJ) Constanța, Nicușor Constantinescu, a afirmat procurorul șef al DNA, Laura Cordruța Kovesi .

„Nicușor Constantinescu părea că este în SUA, la ultimele informații pe care noi le-am avut în timpul judecării solicitării de arestare preventivă. Pot să vă spun că vineri au fost transmise către tribunal formalitățile pentru a fi dat în urmărire internațională și pentru se pune în executare   mandatul. Nu știu dacă Ministerul Justiției a transmis mai departe aceste solicitări. Urmează ca autoritățile din SUA să pună în aplicare acest mandat”, a spus Kovesi, la Adevarul Live.

Șeful DNA a precizat că nu are confirmarea oficială a faptului că Nicușor Constantinescu a fost localizat.

Curtea de Apel București a decis, săptămâna trecută, arestarea preventivă a lui Nicușor Constantinescu, decizia fiind definitivă.

Cererea de arestare a fost înaintată de procurorii DNA, care susțin că Nicușor Constantinescu avea dreptul să părăsească teritoriul României până la 1 iulie.

Șeful CJ Constanța a suferit o intervenție chirurgicală în SUA după ce a fost diagnosticat cu cancer la prostată. El nu s-a întors în România la data stabilită de autoritățile judiciare, motivând că nu se poate deplasa. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.