Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Kelemen Hunor: România este foarte departe de o ţară europeană normală

Bucureşti: Kelemen Hunor: România este foarte departe de o ţară europeană normală

DISTRIBUIȚI

130412 – 06082014 Kelemen Hunor deplange faptul ca la fiecare runda de alegeri e jucata cartea romanismului si a ortodoxismului. Presedintele UDMR crede ca Romania este din acest punct de vedere „foarte departe de o tara europeana normala”.

Intrebat la RFI Romania daca se asteapta ca in campania pentru alegerile prezidentiale din acest an sa se joace cartea romanismului si a ortodoxismului, Kelemen Hunor a spus: „S-a jucat aceasta carte la fiecare alegere, doar nu era asa de amplificata, poate, povestea asta acum doi ani, in 2012. Dar eu imi aduc aminte cum mergeau cativa candidati din Mures si Satu Mare, vorbesc de USL de atunci, amandoi sunt liberali de altfel, cu episcopii si cu preotii, spunand ca trebuie sa scapam de maghiari. Deci nu este o noutate. Din pacate, Romania din acest punct de vedere este foarte departe de o tara europeana normala. Nici nu ar trebui sa discutam despre asa ceva”.

Liderul UDMR povesteste un episod personal: „Am si eu experienta mea cu Ministerul Culturii in 2009, cand am preluat Ministerul Culturii si imediat Cultele au fost mutate de la Ministerul Culturii (…). Societatea noastra din acest punct de vedere mai are mult, mult de recuperat”.

Intrebat cat de greu ii este unui candidat de alta etnie si religie sa castige alegerile in Romania, Kelemen Hunor a spus: „E foarte greu sa castigi alegerile. Eu am auzit in 2009, in 2004 fel de fel de aprecieri la adresa candidatilor nostri la prezidentiale. De fiecare data se spunea ca pacat ca e maghiar, in rest nu sunt probleme! Exista si alta nuanta: in momentul in care clasa politica romaneasca va accepta un ministru de Externe, un ministru al Apararii sau un ministru de Interne de alta etnie decat cea romana, atunci putem spune ca am facut un pas important”. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.