Acasă Politic Bucureşti: Klaus Iohannis cere Guvernului schimbarea datei pentru prezidenţiale

Bucureşti: Klaus Iohannis cere Guvernului schimbarea datei pentru prezidenţiale

DISTRIBUIȚI
Klaus_Iohannis

130514 – 11082014 –  Presedintele PNL, Klaus Iohannis, cere Guvernului Ponta revocarea HG 520/2014, act normativ prin care a fost stabilita data alegerilor prezidentiale, aratand ca aceasta decizie a fost luata fara a respecta legislatia in vigoare.

„Actul administrativ criticat aduce o grava vatamare atat interesului subscrisului, in calitate de candidat la presedentia Romaniei, cat si interesulului general al cetatenilor romani de a participa la un proces electoral derulat dupa reguli certe, previzibile, si in acord cu exigentele internationale”, se arata in cererea presedintelui PNL, potrivit Stiripesurse.ro.

Klaus Iohannis sustine ca actul Guvernului intra in contradictie cu Constitutia Romaniei, cu legislatia interna si internationala si cu jurisprudenta constanta a Curtii Constitutionale.

Solicitarea a fost trimisă premierului la doua zile după ce, tot Klaus Iohannis, anunța că dă Guvernul României în judecată pentru aceeasi ordonanta. Cererea a fost depusa vineri la registratura Guvernului.

OUG contestata acum de Iohannis prevede organizarea alegerilor prezidentiale la 2 noiembrie (primul tur) si 16 noiembrie (turul al doilea). Pana acum, cel putin turul al doilea al prezidentialelor era organizat in luna decembrie. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.