Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: MAE monitorizează evoluţia Ebola în Africa de Vest

Bucureşti: MAE monitorizează evoluţia Ebola în Africa de Vest

DISTRIBUIȚI

130503 – 11082014 –  Ministerul Afacerilor Externe (MAE) prin intermediul misiunilor diplomatice in Africa de Vest monitorizeaza in permanenta evolutia impactului virusului Ebola. De asemenea, ambasadele Romaniei din Africa de Vest participa constant alaturi de partenerii din Uniunea Europeana la numeroase intalniri de lucru pe aceasta tema, informeaza MAE. 

Misiunile diplomatice ale Romaniei in Africa de Vest au extins demersurile de verificare a existentei unor cazuri a virusului Ebola la cetatenii romani aflati nu numai in zonele afectate, ci si la nivelul statelor invecinate, depunand eforturi substantiale de intrare in posesie a unor informatii concrete si verificate inclusiv prin intermediul consulilor onorifici ai Romaniei in Africa, mai scrie sursa citata.

Potrivit MAE, ambasadele Romaniei din Africa de Vest mentin legatura cu cetatenii romani aflati in zona care au dorit sa isi anunte prezenta in zona, precum si cu cei inregistrati voluntar la misiunile diplomatice ale Romaniei.

Pana in prezent, ambasadele Romaniei din Africa de Vest nu au primit solicitari de asistenta pentru repatriere din partea unor cetateni romani si nici nu au fost informate cu privire la existenta unor cetateni romani afectati de virusul Ebola in statele din Africa de Vest, mai anunta comunicatul MAE.

„Subliniem inca o data ca inregistrarea cetatenilor romani este reglementata prin dispozitiile art. 5 lit. d) din Legea 248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate, care stipuleaza ca in cazul stabilirii resedintei sau a domiciliului in strainatate, cetatenii romani au obligatia de a informa cea mai apropiata misiune diplomatica sau oficiu consular al Romaniei. Ambasadele Romaniei in Africa de Vest sunt pregatite sa acorde asistenta consulara cetatenilor romani aflati in aceasta zona”, mai scrie in comunicat.

 In egala masura, la nivelul Ministerului Afacerilor Externe s-au luat masuri pentru tratarea cu maxima atentie a fiecarei cereri de viza provenite din partea cetatenilor straini care solicita viza romana la misiunile diplomatice romane din Africa de Vest. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.