Acasă Politic Bucureşti: Motivele pentru care DNA se opune eliberării lui Adrian Năstase

Bucureşti: Motivele pentru care DNA se opune eliberării lui Adrian Năstase

DISTRIBUIȚI

POLITICIENI_ADRIAN_NASTASE_nastase4– 130354 – 04082014 Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) considera ca nu exista dovezi ca Adrian Nastase nu va repeta faptele pentru care a fost condamnat, daca instanta il va elibera. In motivarea recursului depus de procurori fata de decizia eliberarii conditionate a fostlui lider al PSD, magistratii arata ca Adrian Nastase nu indeplineste conditiile de eliberare, intrucat nu a avut un comportament deosebit dupa gratii.

Judecatoria Sectorului 4 a stabilit ca Fostul lider al PSD poate fi eliberat conditionat. Decizia nu este definitiva si nici executorie, motiv pentru care DNA a facut recurs.

La sfarsitul lunii iunie, Nastase a primit un spor de pedeapsa de sase luni de inchisoare. In total, in urma contopirii pedepselor din dosarele „Zambaccian” si „Trofeul Calitatii”, fostul lider social-democrat are de executat patru ani si sase luni de inchisoare, din care a executat deja un an si trei luni.

Noul Cod Penal prevede ca persoanele de peste 60 de ani sa execute o treime din totalul pedepsei, in conditiile in care condamnarea primita este mai mica de zece ani de inchisoare.

La 6 ianuarie 2014, Adrian Nastase a fost condamnat de Inalta Curte de Casatie si Justitie la patru ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita si trei ani pentru santaj in dosarul „Zambaccian”. De asemenea, el a fost condamnat la 20 iunie 2012 la doi ani de inchisoare in dosarul „Trofeul calitatii”, din care a efectuat opt luni de detentie, fiind ulterior eliberat conditionat. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.