Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Gazprom, s-a răzgândit

Bucureşti: Gazprom, s-a răzgândit

DISTRIBUIȚI

131347 – 16092014 – Gazprom a comunicat luni seara că, de marţi până joi, nu va scădea volumele de gaz destinate României, aşa cum anunţase în urmă cu o zi, a declarat, marţi, ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

De asemenea, ministrul avertizează că jocul „uite reducerea, nu e reducerea” ar putea continua în săptămânile următoare.

„Aţi văzut această decizie stranie a Gazprom, de diminuare a volumelor de gaze. Ieri seară Gazprom a trimis un fax în care spune că, de azi până joi, volumele de gaze vor fi la parametrii agreaţi. Tot nu avem un punct de vedere oficial”, a declarat Nicolescu.

Ministrul a adăugat că se aşteaptă ca acest joc „uite reducerea, nu e reducerea”, prin care se încearcă să se transmită o stare de nelinişte în unele ţări europene, să continue în săptămânile următoare.

„Din fericire pentru noi aceste lucruri nu au efecte. Cei care fac astfel de jocuri vor pierde mult pe termen mediu şi lung, pentru că imaginea de furnizor de energie de încredere este discutabilă având în vedere ce se întâmplă în ultimele zile”, a explicat Nicolescu.

În acelaşi timp, Nicolescu a reafirmat că România are suficiente stocuri de gaze pentru perioada de iarnă, iar importurile de gaze ruseşti sunt nesemnificative, astfel încât sistarea livrărilor de gaze ruseşti nu va avea efecte asupra consumatorilor. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.