Acasă Externe Agenda Europeana Bucureşti: Ministrul de Externe vrea consolidarea relaţiilor cu landurile germane

Bucureşti: Ministrul de Externe vrea consolidarea relaţiilor cu landurile germane

DISTRIBUIȚI

 – 131398 – 18092014 – Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a avut o întrevedere cu Gunther Krichbaum, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene a Bundestag-ului german.

Discuţiile de miercuri dintre cei doi demnitari au evidenţiat o largă  convergenţă privind abordarea  temelor atât de interes bilateral româno-german, cât şi în context european. Au fost abordate teme de actualitate privind evoluţiile din spaţiul european şi euro-atlantic, cu accent pe aspectele de securitate din zona Mării Negre, potrivit unui comunicat al MAE.Un accent important în cadrul convorbirilor  a fost pus pe evoluţiile europene şi regionale relevante pentru Rep. Moldova, ambele părţi confirmând sprijinul pentru parcursul european al acestei ţări. Ministrul Titus Corlăţean a arătat că susţinerea Rep. Moldova este o prioritate pentru România şi a menţionat acţiunile concrete de cooperare, precum construirea gazoductului  Iaşi-Ungheni şi asistenţa acordată de statul român pentru diverse proiecte. A reliefat, în context, succesul reuniunii Grupului de Acţiune Europeană pentru Rep. Moldova, co-prezidată de România și Franța. (Chişinău, 1 septembrie 2014).

De asemenea, în cadrul întrevederii, cei doi oficiali au abordat stadiul excelent al relaţiilor româno-germane, cu evidenţierea cooperării economice, care a cunoscut în ultimii ani o dezvoltare susţinută. Totodată, şeful diplomaţiei române a subliniat importanţa pe care o acordă consolidării relaţiilor cu landurile germane, care pot contribui, în cooperare cu autorităţile din România, la identificarea şi realizarea de proiecte de dezvoltare regională.

Convorbirile au prilejuit, totodată, şi o trecere în revistă a evoluţiilor politice şi de securitate din Orientul Mijlociu, cu accent pe riscurile şi ameninţările grave la adresa securităţii şi stabilităţii regionale reprezentate de ISIL. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.