Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Premierul cere PNL, PDL, UDMR şi PMP să o suţină pe...

Bucureşti: Premierul cere PNL, PDL, UDMR şi PMP să o suţină pe Corina Creţu

DISTRIBUIȚI

131252 – 11092014 –  Premierul Victor Ponta le-a trimis, joi dimineata, o scrisoare deschisa presedintilor PNL, PDL, UDMR si PMP, in care le-a cerut sa o sustina pe Corina Cretu atat in cadrul dezbaterilor din Parlamentul Romaniei, cat si in Parlamentul European (PE), amintind ca aceasta urmeaza sa conduca un comisariat cu buget de 350 de miliarde de euro.

Potrivit scrisorii postate pe site-ul Guvernului, Victor Ponta le-a mai cerut celor patru partide sa o sustina pe Corina Cretu si in Partidul Popular European (PPE).

„In calitate de prim-ministru al Guvernului Romaniei, fac apel la dumneavoastra sa sustineti, atat in cadrul dezbaterilor din Parlamentul Romaniei, cat si in cadrul dezbaterilor din Parlamentul European, prin parlamentarii si europarlamentarii PDL, PNL, UDMR si PMP candidatul tarii noastre pentru acest important portofoliu. De asemenea, fac apel la sustinere de catre partidele dumneavoastra, pentru doamna Corina Cretu, si in cadrul Partidului Popular European, al carui reprezentant este, de altfel, si presedintele desemnat al Comisiei Europene”, a afirmat premierul.

Premierul scrie ca „un astfel de demers este in interesul national” si ca „acum avem cu totii ocazia sa aratam ca, daca suntem uniti, daca ne promovam constructiv si pozitiv interesul national, putem avea cu totii de castigat, ca tara si ca natiune”.

„Am credinta ca, dincolo de disputa politica, dincolo de demersurile politice de pana acum, fiecare dintre noi trebuie sa puna pe primul plan interesul Romaniei si al cetatenilor romani. Acum, avem ocazia sa demonstram romanilor ca actuala clasa politica are capacitatea de a actiona unitar, in directia corecta, pe temele importante pentru tara”, a conchis Ponta.

Corina Cretu a obtinut portofoliul pentru Politici Regionale in noua Comisie Europeana (CE), a carei structura a fost anuntata miercuri de presedintele ales al institutiei, Jean-Claude Juncker.

Opozitia din Romania a criticat initial desemnarea Corinei Cretu de catre premierul Ponta, catalogand-o drept „ilegala”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.