Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Se vorbește despre retragerea lui Iohannis

Bucureşti: Se vorbește despre retragerea lui Iohannis

DISTRIBUIȚI

131291 – 12092014 – Sunt tot mai multe informații în presă despre un potențial termen al lui Klaus Iohannis în procesul cu ANI, ce ar putea avea loc în perioada imediat următoare.  În cazul în care Iohannis va fi declarat incompatibil de inspectorii ANI, ACL are deja soluția pregătită, anunță Radu Zlati, deputat PNL, potrivit PSNews.

Zlati precizează că prim- vicepreședintele PDL, Cătălin Predoiu este alternativa ACL la alegerile prezidențiale din această toamnă, în cazul în care Iohannis va fi declarat incompatibil de ANI.

”În primul rând, practicile juridice nu ne oferă date care să ne spună că o soluție definitivă a cauzei ANI vs Iohannis ar putea să apară până la data desfășurării alegerilor. În al doilea rând, soluția pe fond dată de către Tribunal în acest caz precum și jurisprudența mă fac să fiu încrezător că domnul Iohannis va câștiga procesul cu ANI. Deci există toate datele pentru ca domnul Klaus Iohannis să candideze pentru Cotroceni, iar în decembrie PNL să ofere țării un președinte liberal pentru un mandat întreg”, explică Zlati.

”În cazul improbabil în care o soluție în favoarea ANI va fi dată iar ACL va putea propune un alt candidat, probabil ACL nu va repeta procedurile interne greoaie din iulie, din lipsă de timp, și se va merge pe mâna candidatului PDL, Cătălin Predoiu. O alianță precum ACL poate strânge semnăturile necesare depunerii dosarului de candidat la BEC, în două zile”, precizează Zlati. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.