Acasă Externe Germania: Angela Merkel: Rusia e departe de ridicarea sancţiunilor

Germania: Angela Merkel: Rusia e departe de ridicarea sancţiunilor

DISTRIBUIȚI
angela_merkel2

131659 – 30092014 –  Rusia e inca departe de momentul ridicarii sau relaxarii sanctiunilor economice, avand in vedere ca persista tensiunile din Ucraina, a declarant cancelarul german Angela Merkel. Merkel a avertizat ca poate fi necesara chiar revizuirea cooperarii energetice cu Rusia in acest context, potrivit The Wall Street Journal.

Comentariile cancelarului german au venit dupa ce in ciocnirile dintre fortele ucrainene si separatistii pro-rusi din estul Ucrainei au murit peste 12 persoane in week-end, in pofida armistitiului.

„Vom face tot ce putem in asa fel incat o situatie rezonabila sa ia nastere din acest armistitiu din Ucraina. Insa nu avem garantii in acest sens deocamdata (…) Drept rezultat, nu este o optiune acum sa ridicam sanctiunile. In schimb, este necesar sa mentinem presiunea pentru a obtine un proces politic rezonabil”, a declarat Merkel dupa o intalnire cu premierul finlandez Alexander Stubb.

In opinia lui Merkel, raman nerezolvate armistitiul si viitorul statut si cooperarea intre zonele separatiste ucraine si Guvernul ucrainean.

In conditiile in care nu exista control eficient la granita si o zona tampon in estul Ucrainei, Uniunea Europeana „este foarte departe de a lua in considerare retragerea sanctiunilor. Situatia nu este satisfacatoare”, a explicat aceasta.

SUA si UE au impus sanctiuni economice Rusiei, intrucat considera ca Moscova alimenteaza cu oameni si echipamente militare conflictul separatist din estul Ucrainei. Rusia neaga orice implicare in Donetk si Luhansk. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.