Acasă Uncategorized Italia: Ministrul Duşa: Cooperarea UE-NATO pentru răspunsul la ameninţări de securitate, esenţială

Italia: Ministrul Duşa: Cooperarea UE-NATO pentru răspunsul la ameninţări de securitate, esenţială

DISTRIBUIȚI

131220 – 10092014 –  În prima zi a reuniunii informale a miniştrilor Apărării din statele membre UE a fost abordată situaţia de securitate din Ucraina, Irak, Libia şi Siria, discuţia fiind canalizată pe schimbul de opinii şi oferirea de direcţii de acţiune la nivel strategic, informează Ministerul Apărării Naţionale.

În acest context, ministrul român al Apărării, Mircea Duşa, a afirmat că România este „extrem de atentă la evoluţiile situaţiei de securitate din Ucraina, care afectează stabilitatea regională şi europeană. În acest sens, avem nevoie de poziţii integrate şi ferme la nivel UE şi NATO privind noul mediu strategic de securitate din vecinătatea estică a celor două organizaţii”.

Subiecte precum capacităţile de reacţie rapidă ale UE şi dezvoltarea unor structuri militare credibile au figurat pe agenda discuţiilor la nivel de miniştri.

„Cooperarea UE-NATO în domeniul răspunsului rapid faţă de potenţiale ameninţări de securitate rămâne esenţială, prioritară fiind implementarea rapidă şi eficientă a măsurilor privind creşterea flexibilităţii şi gradului de utilizare a acestor capacităţi”, a susţinut ministrul Duşa.

Finanţarea misiunilor şi operatorilor UE, elaborarea Planului de Implementare pentru Strategia de Securitate Maritimă a UE, apărarea cibernetică şi dezvoltarea capacităţilor europene constituie teme de discuţie în cea de-a doua zi a reuniunii miniştrilor apărării, care are loc zilele acestea la Milano, în Italia. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.