Acasă Externe SUA: Preşedintele Ucrainei cere ajutor Washington-ului

SUA: Preşedintele Ucrainei cere ajutor Washington-ului

DISTRIBUIȚI

131408 – 18092014 – Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, se deplasează joi la Washington pentru a cere mai mult ajutor economic şi militar pentru ţara sa, potrivit Radio România Actualităţi. Pe fondul temerilor din capitala federală cu privire la fermitatea eforturilor anticorupţie ale Kievului şi al prudenţei Occidentului în legătură cu escaladarea conflictului militar cu Rusia, rămâne neclar dacă Poroşenko va părăsi Washingtonul cu un nou şi substanţial angajament de sprijin din partea Administraţiei americane.

Înainte de a pleca în turneul nord-american de trei zile, împreună cu preşedintele, ministrul de externe ucrainean, Pavlo Klimkin, spunea, într-un interviu, că speră ca Ucraina să obţină mai mult ajutor american.

Preşedintele Poroşenko va cere la Washington tehnologie militară avansată şi angajamente financiare care să stabilizeze economia ţării, despre care Banca Centrală estimează că s-ar putea contracta anul acesta cu 10%.

După întâlnirea de la Casa Albă cu preşedintele Obama, într-un gest de evidentă încurajare a guvernului de la Kiev, speakerul Camerei Reprezentanţilor, John Boehner, îl va invita pe preşedintele Ucrainei să se adreseze Congresului intr-o rară reuniune comună a celor două camere. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.