Acasă Externe Agenda Europeana Bruxelles: Andi Cristea, şef al Delegaţiei PE la Comisia parlamentară de cooperare...

Bruxelles: Andi Cristea, şef al Delegaţiei PE la Comisia parlamentară de cooperare cu Republica Moldova

DISTRIBUIȚI

132051 – 17102014 – Europarlamentarul PSD Andi Cristea a fost ales, joi, in functia de presedinte al Delegatiei Parlamentului European (PE) la Comisia parlamentara de cooperare Uniunea Europeana – Rep. Moldova. „Presedintele Delegatiei este principala voce a Parlamentului European in relatia cu autoritatile Rep. Moldova. Ma voi asigura ca Rep. Moldova se va bucura de un sprijin consistent. Voi fi un avocat corect al progreselor sale in drumul sau european si sunt convins ca alegerile din 30 noiembrie vor reconfirma vocatia europeana a oamenilor de peste Prut”, a declarat Cristea.

In context, el a avertizat asupra „presiunilor geopolitice si tentatiilor propagandistice de la est”.

„Subliniez ca printre prioritatile mele se afla intarirea si imbunatatirea comunicarii cu privire la ce inseamna aderarea la spatiul Uniunii Europene: traim vremuri cu presiuni geopolitice si tentatii propagandistice la est, si trebuie sa  comunicam cetatenilor Rep. Moldova avantajele si beneficiile care decurg din parcursul european”, a mai spus europarlamentarul social-democrat.

In legislatura trecuta, presedintia DelegatieiPE la Comisia parlamentara de cooperare Uniunea Europeana – Rep. Moldova a fost asigurata de europarlamentarul PDL Monica Macovei, care a demisionat, intre timp, din partid, candidand ca indepedenta pentru Cotroceni. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.