Acasă Externe Agenda Europeana Bruxelles: Noua Comisie Europeană a fost validată

Bruxelles: Noua Comisie Europeană a fost validată

DISTRIBUIȚI

 132178 – 22102014  – Noua Comisie Europeană a fost validată miercuri de Parlamentul European. În favoarea Comisiei Juncker au votat 423 de eurodeputați, 209 s-au pronunțat împotrivă, iar 67 s-au abținut de la vot. Jean-Claude Juncker a anunţat miercuri că atribuie portofoliul Culturii comisarului desemnat de Ungaria, Tibor Navracsics.

Juncker a declarat în faţa plenului Parlamentului European că portofoliul lui Navracsics a fost modificat, menţinând totuşi responsabilităţile pentru Cultură, Educaţie şi Tineret, care i-au fost atribuite iniţial. Domeniul Cetăţeniei Europene va intra însă în responsabilitatea comisarului grec, Dimitris Avramopoulos, iar în schimb comisarul ungar va fi responsabil şi de Sport.

Jean-Claude Juncker a subliniat că Navracsics s-a descurcat „excelent” la audierea în comisia de specialitate a Parlamentului European, demonstrând „un angajament puternic faţă de Europa”, ceea ce îl face capabil să îndeplinească îndatoririle unui comisar european.

Comisia pentru Cultură şi Educaţie din Parlamentul European a respins, pe 6 octombrie, desemnarea lui Tibor Navracsics pentru postul de comisar pentru Educaţie, Cultură, Tineret şi Cetăţenie, însă a decis că acesta poate rămâne în cadrul Comisiei Europene, dar cu alt portofoliu.  – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.