Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Centre de Excelenţă pentru copiii cu performanțe înalte

Bucureşti: Centre de Excelenţă pentru copiii cu performanțe înalte

DISTRIBUIȚI

132201 – 23102014 – Înfiinţarea a trei Centre Judeţene de Excelenţă pentru pregătirea copiilor şi tinerilor capabili de performanţe  a fost aprobată ministrul Remus Pricopie. Ministrul Educaţiei Naţionale a aprobat înfiinţarea celor trei Centre Judeţene de Excelenţă în judeţul Prahova, în judeţul Timiş şi în judeţul Vâlcea.

Centrele de Excelenţă vor asigura condiţii de pregătire şi dezvoltare a copiilor şi tinerilor capabili de performanţe înalte. Centrele vor selecta copii şi tinerii în vederea constituirii grupelor de performanţă pe discipline, arii curiculare sau domenii ştiinţifice, artistice şi tehnice.

În ordinul de ministru privind înfiinţarea acestor centre se precizează că pregătirea copiilor şi tinerilor se va desfăşura în timpul anului şcolar, în zilele de sâmbătă, şi în perioada vacanţelor şcolare. De asemenea, taberele şcolare pe discipline vor fi organizate în timpul vacanţelor școlare.

Centrul de Excelenţă din Timiş va avea sediul la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara, cel din Prahova va funcţiona la Colegiului Naţional „I.L. Caragiale” Ploieşti, iar cel din Vâlcea – la Colegiului Energetic din Râmnicu Vâlcea.

Organigramele centrelor urmează a fi aprobate de către inspectoratele şcolare judeţene, iar posturile aferente centrelor vor fi finanţate din bugetele consiliilor locale. Centrele se pot finanţa şi din venituri proprii ale consiliilor locale, dar şi din sponsorizări şi donaţii. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.