Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Dosarul Microsoft: Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru, urmăriţi penal

Bucureşti: Dosarul Microsoft: Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru, urmăriţi penal

DISTRIBUIȚI

132286 – 27102014 – Oamenii de afaceri Dorin Cocos si Nicolae Dumitru (cunoscut sub numele Niro) sunt urmăriți penal în dosarul licențelor Microsoft. Cei doi au ajuns în această dimineață la DNA, fiind aduși cu mandat, după ce săptămâna trecută locuințele le-au fost percheziționate, în cadrul unei ample acțiuni în care au avut loc 55 de descinderi ale procurorilor și polițiștilor la mai multe locuințe și sedii de firmă. În același dosar mai sunt vizate și ale persoane, printre care Dinu Pescariu, Remus Truica, Catalin Harnagea, fost sef SIE, si Claudiu Florica, fost sef al Fujitsu in Romania, dar și nouă foști și alți demnitari.

Dorin Cocos, fostul sot al Elenei Udrea, este suspectat că ar fi fost beneficiarul a „opt-noua” milioane de euro si, impreuna cu Dinu Pescariu si Gheorghe Stefan (zis „Pinalti”) ar fi mituit persoane care au influentat decizii ale ministrilor din guvernul Boc. Televiziunile de stiri au relatat ca Dorin Cocos ar fi intervenit pe langa membri ai Guvernului, in perioada in care Elena Udrea, fosta sa sotie, era ministru al Turismului.

Tot ei s-ar fi ocupat de deschiderea unor conturi la banci din strainatate, prin care erau virate aceste mite.

DNA a cerut, in septembrie, avize pentru urmarirea penala a noua fosti și actuali demnitari care, de-a lungul timpului, au avut legatură cu achiziția supraevaluată a licentelor Microsoft. Este vorba despre senatorii Serban Mihailescu si Ecaterina Andronescu, deputatul Valerian Vreme, europarlamentarul Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tanasescu, Gabriel Sandu si Adriana Ticau.

Procurorii considera ca acestia sau membrii ai schemei infractionale din care faceau parte ar fi reusit sa incaseze 20 de milioane de euro din suma de 54 de milioane de euro pe care Guvernul i-a alocat cumpararii de licente Microsoft.

Potrivit DNA, fostii ministri Dan Nica, Serban Mihailescu, Ticau Adriana, Alexandru Athanasiu, Mihai Tanasescu si Sandu Gabriel „si-au exercitat cu rea-credinta atributiile de serviciu, determinand incheierea contractului cadru de licentiere din 15 aprilie 2004 in conditii oneroase pentru bugetul de stat, asigurand posibilitatea deturnarii unui discount de circa 47% acordat de Microsoft in considerarea Guvernului Romaniei, si implicit permitand plata unor comisioane catre persoanele implicate”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.