Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Dumitru Iliescu, urmărit penal alături de Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova

Bucureşti: Dumitru Iliescu, urmărit penal alături de Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova

DISTRIBUIȚI

132199 – 23102014 – Fostul şef al SPP, Dumitru Iliescu, este urmărit penal pentru accesarea și folosirea de informații secrete şi pentru cumpărare de influenţă. Este același dosar în care sunt urmăriţi penal Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova, care negociau preluarea conducerii PSD și modificarea legislației astfel încât persoanele acuzate de fapte de corupție să fie exonerate de eventuala tragere la răspundere penală.

Potrivit DNA, Viorel Hrebenciuc, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, a vrut să obţină informaţii despre anchetele penale ale DNA care îl vizau, promiţând beneficii pentru funcționarii care îl ajută.

Hrebenciuc i-ar fi cerut lui Dumitru Iliescu Dumitru, fostul şef  al SPP, să obţină informații despe mendatele de interceptare care îl vizau, durata mandatelor, posibilitatea prelungirii  lor și instituția care le-a solicitat – DNA sau SRI, lucruri despre care Dumiru Iliescu a afirmat că pot fi obținute prin intermediul unui angajat DNA.

Cu aceeaşi ocazie, Dumitru Iliescu i-ar fi spus lui Hrebenciuc că i-a cerut angajatului să obţină astfel de informaţii, iar acesta i-a comunicat că Hrebenciuc a fost şi este interceptat în baza unui mandat de supraveghere tehnică, emis la solicitarea DNA.

Totodată, Dumitru Iliescu l-ar fi asigurat pe Hrebenciuc că, prin intermediul angajatului DNA, poate să obţină în continuare informaţii cu privire la evoluţia dosarelor în care acesta este cercetat, dar şi alte dosare penale de interes, sens în care Hrebenciuc i-a propus intensificarea contactelor pentru transmiterea acestor date care nu sunt destinate publicităţii.

La schimb, Dumitru Iliescu i-a cerut lui Hrebenciuc sprijinul pentru angajarea fiicei sale într-o instituţie publică.

Tot în schimbul informaţiilor furnizate de angajatul DNA, prin intermediul lui Dumitru Iliescu şi la cererea acestuia din urmă, Hrebenciuc i-a promis că va interveni pe lângă diverse persoane influente (printre care şi un funcţionar public, asupra căruia a lăsat să se creadă că are influenţă), pentru a le determina să menţină în funcţie o anumită persoană, funcţionar în cadrul Fondului Naţional de Garantare.

În acelaşi context, Hrebenciuc i-a promis lui Dumitru Iliescu că va interveni pe lângă un funcţionar în cadrul Registrului Comerţului, astfel încât să ajute persoana să înregistreze drepturile asupra unei societăți comerciale.

Cu ocazia întâlnirii din data de 13 august 2014, Dumitru Iliescu i-a solicitat lui Hrebenciuc să intervină pe lângă funcţionari publici pentru a-i determina să îl destituie pe vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor din funcţia pe care o exercita (din cauză că persoana respectivă avea un litigiu de afaceri cu acesta), cerere acceptată de către Hrebenciuc.

Dumitru Iliescu a fost adus miercuri seara la sediul DNA unde i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.