Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Guvernul promite să desecretizeze stenograma şedinţei cu “eroare tehnică” –

Bucureşti: Guvernul promite să desecretizeze stenograma şedinţei cu “eroare tehnică” –

DISTRIBUIȚI

 132440 – 31102014 – Guvernul a anuntat ca va  va emite un act normativ in urmatoarea sedinta de guvern, prin care va fi desecretizata stenograma discutiilor din 29 octombrie privind aprobarea punctelor de vedere pe marginea proiectelor de lege propuse Guvernului pentru avizare. Este vorba de sedinta de Guvern in care s-a discutat si propunerea de modificare a Codului penal propusa de senatorul PSD Serban Nicolae potrivit careia cei care dezvaluie informatii din dosare penale sa fie pedepsiti cu pana la trei ani de inchisoare.

„Avand in vedere eroarea tehnica din comunicatul de presa din data de 29 octombrie a.c., pentru o transparenta totala, Guvernul Romaniei va emite un act normativ in urmatoarea sedinta de guvern, prin care va fi desecretizata stenograma discutiilor privind aprobarea punctelor de vedere pe marginea proiectelor de lege propuse Guvernului pentru avizare”, informeaza Guvernul.

Biroul de presa al Guvernului a transmis miercuri dupa-amiaza ca Executivul a avizat favorabil proiectul legislativ initiat de Serban Nicolae. Anuntul a provocat imediat critici in presa, mai ales in conditiile in care proiectul de lege ar afecta si activitatea jurnalistilor. In acea seara, premierul chiar a luat apararea initiatorului, senatorul PSD Serban Nicolae, spunand ca proiectul nu are nicio legatura cu presa, ci se refera doar la informatiile nepublice din dosare.

„Din cate cunosc eu, fara sa stiu detalii, este vorba despre acele informatii nepublice. Mai departe, va rog sa va adresati Ministerului Justitiei, care la orice punct de vedere trebuie sa consulte CSM si o sa va raspunda. Dar eu cred ca intr-o societate normala cei care dau informatii din dosare sunt birourile de presa ale parchetelor si ca cei care cumva dezvaluie informatii nepublice din cate stiu eu in toata Europa exista sanctiuni”, a spus Ponta.

Dupa nicio ora de la aceasta declaratie, Guvernul a revenit cu un comunicat de presa in care arata ca avizul a fost nefavorabil.

Curios este ca premierul Ponta a luat apararea initiativei lui Serban Nicolae intr-o declaratie facuta in jurul orelor 21.00, deci inainte de al doilea comunicat al Guvernului, fara sa spuna nimic despre o eventuala eroare a Biroului de presa.

La miezul noptii, Guvernul a revenit cu un alt comunicat de presa in care sustine ca informatia initiala a fost transmisa dintr-o eroare tehnica.

A doua zi, joi, Guvernul a transmis presei trei documente prin care incearca sa demonstreze ca a avizat nefavorabil propunerea legislativa.

Pentru ca opinia publica sa inteleaga ce s-a intamplat de fapt, tot joi, ActiveWatch a cerut Guvernului sa desecretizeze stenograma discutiilor din sedinta de miercuri a Executivului referitoare la proiectul legislativ initiat de Serban Nicolae. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.