Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: O oră de fotbal pe săptămână în şcolile din România

Bucureşti: O oră de fotbal pe săptămână în şcolile din România

DISTRIBUIȚI

 132379 – 29102014  – Începând cu anul şcolar viitor, în școli va fi introdusă, obligatoriu, o oră de fotbal săptămânal. Anunțul a fost făcut de premierul Victor Ponta, care a mai spus și că orele de fotbal vor fi incluse în programa educaţională pentru şcoala primară, gimnazială şi liceu.

Guvernul vrea să construiască 400 terenuri de fotbal la nivel naţional, prin Ministerul Dezvoltării, dar nu a precizat când se va întâmpla acest lucru şi din ce fonduri vor fi finanţate proiectele. De asemenea, a mai spus premierul, vor fi modernizate stadioanele Steaua, Dinamo, Rapid şi arena din vecinătatea Arcului de Triumf, care vor fi folosite ca terenuri pentru antrenament.

Pretextul pentru aceste declaraţii a fost o întâlnire a premierului cu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, şi ministrul Sportului, Gabriela Szabo, pe tema organizării la Bucureşti a unor partide din cadrul Campionatului European de fotbal din 2020. La întâlnire au participat şi antrenorul echipei naţionale de fotbal, Anghel Iordănescu, şi vicepremierii Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea.

În plus, Ponta a mai arătat că infrastructura rutieră va fi pregătită conform Master Plan-ului de Transport convenit cu oficialii Comisiei Europene, „ceea ce înseamnă că, în 2020, din Europa Occidentală, Ungaria, încoace până la Bucureşti se va merge pe autostradă”, a mai spus premierul, care nu a mai făcut nicio referire la proiectul Rus potrivit căruia porţiunea Sibiu-Piteşti ar fi urmat să fie doar drum expres.

În timpul discuţiilor, Victor Ponta a mai promis investiţii masive vizând realizarea „cât mai rapidă” a unei săli de sport polivalente, care să poată găzdui Campionatul European de gimnastică din 2017 sau un Campionat European de fotbal în sală. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.