Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Sechestru pe averea lui Nicușor Constantinescu

Bucureşti: Sechestru pe averea lui Nicușor Constantinescu

DISTRIBUIȚI
nicusor_constantinescu

132257 – 24102014 –  Tribunalul Bucuresti a dispus instituirea sechestrului asigurator pe averea lui Nicusor Constantinescu, presedintele suspendat al Consiliului Judetean (CJ) Constanta, aflat de cateva luni in SUA. Sechestrul vizeaza sase terenuri detinute de Nicusor Constantinescu in Ilfov, Constanta, Tulcea sau Piatra Neamt, cu suprafete totalizand 4.000 de metri patrati, 4 case de locuit si de vacanta din Constanta, Bucuresti si Piatra Neamt, 5 autoturisme, o salupa, obiecte de arta, bijuterii, tablouri si colectii timbre, potrivit Digi 24.

Judecatorii au hotarat sa puna sechestru si pe un cont bancar al lui Nicusor Constantinescu in care se afla un milion de dolari.

Nicusor Constantinescu a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie in trei dosare penale distincte. Intr-unul dintre ele este acuzat ca nu a asigurat finantarea Centrului Militar Zonal Constanta, in altul ca nu s-a supus controlului Curtii de Conturi, iar in cel de-al treilea ca a atribuit ilegal terenuri.

Intr-un alt dosar, seful CJ Constanta este cercetat pentru luare de mita si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, dupa ce in casa lui au fost gasite, la perchezitii, 15 cartuse de 9 milimetri.

Nicusor Constantinescu a primit acordul judecatorilor sa mearga in SUA pentru a se trata de cancer de prostata, dar nu a revenit in tara in termenul acordat de magistrati.

Constantinescu a fost operat la un spital din Baltimore si ulterior a invocat o serie de complicatii pentru a nu se intoarce in Romania.       Desi a expediat mai multe scrisori medicale care arata ca nu este stabil din punct de vedere medical, Ministerul Justitiei a solicitat autoritatilor americane extradarea lui, el fiind dat in urmarire internationala prin Interpol.

In urma cu o luna, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat ca exista informatii cu privire la locul in care se afla Nicusor Constantinescu, dar procedurile de extradare nu sunt publice si „orice risc de forma sau de fond poate sa prelungeasca procedura sau sa o anuleze”. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.